mustafa erhan sözen

Rıhtım
2002 yılında Kim 500 milyar ister(eski adı böyleydi) programında kazandığı 125 milyar liraya rağmen yarışmaya devam eden ve 16 milyarla evine dönen yarışmacı. "Kravat kelimesi hangi ulusun giyiminden esinlenerek üretilmiştir?" sorusuna "Fransızlar" yanıtı verdi. Oysa doğru cevap "Hırvatlar" olacaktı.

Mustafa Erhan Sözen'in doğru yanıt verdiğini ve hakkını aramak için mahkemeye başvuracağını açıklaması, Hırvat basınında geniş yer buldu. Hırvatistan'ın en ünlü kravat markası ''Croata''ı üreten firmanın ihracat sorumlusu Suzana Skoko, ''Bizim kravata sahip çıkmamız mümkün değildi. Çünkü bizim bir ülkemiz yoktu'' dedi.TÜRKİYE'de çıkan gazete haberlerinin Hırvat basınına geniş bir şekilde yansımasının ardından önceki gün Türkiye'ye gelen Suzana Skoko, beraberinde Mustafa Erhan Sözen'e, tamamen elle yapılan, üzerinde geleneksel Hırvat motiflerinin bulunduğu ve yalnızca 4 adet üretilen, yaklaşık 250 milyon lira değerindeki ipek bir kravatı hediye olarak getirdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches