13 mart 2016 ankara patlaması

cayisallama
12 Mart 2016 Tarihinde ABD Konsolosluğundan kendi vatandaşlarına ve çalışanlarına internet sitesinde yapılan uyarı bu gün için olacaklara en bariz işarettir. http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/amerika.jpg

Ankara'da Kızılay Güvenpark'ta 18:45'te patlama meydana geldi. Ankara Valiliği, bir aracın patlatılması sonucu ilk bilgilere göre 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 kişinin yaralandığını açıkladı… http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/ankara-1.jpg
Görgü tanıklarının anlattığına göre bomba yüklü araç, Çankaya yönünde otobüs durağı yakınında özel bir halk otobüsüne arkadan çarparak infilak etti. Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı binalarının bulunduğu bölgeye yaklaşık 300 metre uzaklıktaki patlamayla birlikte çevredeki araçlar alev aldı, çevredeki binalar hasar gördü.

Gelişmeler:
20:49 | HDP’den açıklama: Bombalı saldırıyı lanetliyoruz

Ankara’da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz.
— HDP (@HDPgenelmerkezi) 13 Mart 2016

Bombalı saldırıya ilişkin HDP’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Ankara’da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde yapılan bu vahşi saldırının sonucunda maalesef çok sayıda hayatını kaybeden ve yaralanan olmuştur. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz.”

20:45 | Davutoğlu başkanlığında güvenlik zirvesi http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/davuto%C4%9Flu.jpg

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla Ankara’daki patlamayla ilgili toplantı yapıldığı bildirildi.

Toplantının, ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

20:35 | Sağlık Bakanlığı: Yaralıların durumuna ilişkin ALO 184’ten bilgi alınabilir
http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/ankara-2.jpg

Sağlık Bakanlığı, Ankara’daki patlamada yaralananların sağlık durumuyla ilgili ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu.


20:32 | Ankara Tabib Odası kriz masası oluşturdu

Ankara Tabib Odası, patlamayla ilgili kriz masası oluşturdu. Açıklamada, “Patlamadan dolayı hastanelerdeki meslektaşlarımızdan aldığımız bilgi doğrultusunda ihtiyaca göre hareket edeceğiz. Kriz masamız açık.” denildi.

Kriz masası irtibat: (312) 418 87 00


20:10 | Ankara Valiliği: 27 kişi hayatını kaybetti, 75 yaralı
http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/ankara-3.jpg

Patlamaya ilişkin 25 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Ankara Valiliği, ölü sayısını düzelterek, 27 olduğunu ve 75 kişinin de yaralandığı açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Park’ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz.”


20:00 | Kızılay: Kan stoklarımız yeterli

Ankara ‘da meydana gelen patlama ile ilgili olarak kan stoklarımız yeterlidir.
— Türk Kızılayı (@TurkKizilayi) 13 Mart 2016

19:41 | RTÜK yayın yasağı getirdi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

18:50 | Olay yerinden ilk görüntüler:
http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/ankara-5.jpg
http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/ankara-4.jpg
http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/ankara-6.jpg

Not: Allah belalarını versin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches