18 mart çanakkale zaferi

venüs
kurtuluşun mümkün olduğuna dair umutları yeşerten, anadolu halkını yeniden dirilten deniz zaferinin tarihidir.

üzücü bir nokta tıpkı ramazan ayında sadece çağrı filminin yayınlanması gibi bugünde yayınlanacak doğru düzgün belgesel yahut filmlerin olmamasıdır. biz küçüktük kara murat izleyip vatan duygusu depreştirirdik, size komik gelebilir ama bu tip görsel şeylere ihtiyaç olduğunu da düşünüyorum. keza işitsel de. örneğin çanakkale türküsünü dinleyip tüyünüz titremiyor mu?

paçavra gazetelerden birinde çanakkale deniz zaferinde piyade Atatürk'ün ne işi var? gibisinden bir yazı yazılmıştı, yobaz bayraktarlarıda 'evet evet ' diye ortada geziniyor şu ara. topçu seyit onbaşı, 57. piyade alayının, 15liklerin, ne işi varsa o işi vardı muhtemelen. eskiden bilmeyen insan yeri gelir susardı şimdi bilmeyen konuştuğu gibi doğrusunu bilsede konuşmuyor, düzeltmiyor.

fötöcuların ve kardeş zihniyetlerinin yıllardır yaptığı birşey vardır, küçük yerlerde çalışmışsanız bilirsiniz çanakkale söz konusu oldu mu anma zamanlarında asla Atatürk'ün adını ağızlarına anmazlar. broşür basar dağıtırlardı, okurdum özellikle bir keilme dahi geçmezdi. osmanlıya duraklama ve dağılma döneminde yardım etmeyen evliyaların ruhları yardım etmiş, bunu diyende vardı. Atatürk tüm o çanakkale savaşlarının komutanı değil elbet ama önderlik ettiği cepheler savaşın çok önemli kilit noktalarını oluşturur.

en nihayetinde çanakkale içinde binbir kahramanlık barındıran bir dram, bir vatan öyküsüdür. bedelli askerlik yapıp suriyeyle savaşalım diyenler, ülkeyi cemaatlere peşkeş çekenler, devletin malı deniz az da ben yiyeyim diyip cemaat kapılarını aşındıranlar, teröröristler, teröristlerle el sıkışınlar anlayamazlar. şimdi varda o zaman yok muydu? tıbbiye savaşa giderken askerden muaf olmak için medereselere kayıt olanlar, aman devlet güçsüz düşmüş diye ayıklanan aşiret sürüleri...haini bitmedi bu ülkenin.
http://canakkale2015.gov.tr/tr/canakkale-savaslari/kara-savaslari/kara-savaslari-onsoz ilgilisine çok güzel ve resmi bir site.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches