küfretmek

cayisallama
küfür olayını pek haz etmem doğrusu. Çok mantıklıda gelmiyor açıkçası. Bir insana, canlıya, cansıza kızdığım zaman bunu onun bir yerlerine bişe yapmakla, daha ağırı aile bireylerine sin kaf kullanmakla, kızdığım şeyi kötü kelimelerle betimlemek oldukça saçma geliyor. Bilakis küfür bana hep komik gelmiştir aslında küfrün anlamı zihnimde ister istemez canlanıyor ve gülüyorum çoğu zaman bunu söyleyen insana.
Belki de küfürden daha etkili cümleler vardır onlardan kaynaklı da olabilir.
Hayatımda çok fazla küfür etmedim doğrusu. Bu sürece sıkıntılı geçirdiğim askerlik dahildir. Normal ilişkilerde patavatsızlığımın etkisi çok büyük bu olayda aslında. Normal şartlarda küfrü hak edecek insana çekinmeden söylenmesi gerekeni söylediğimdendir belki de. BElki insanların beni bu şekilde kabullendiğindendir bilemiyorum.

Bilinç altımda kendimi kaybedip ağzımdan çıkan küfür olmadı mı bir tane var oda ''piç'' tir. Bunu çok uzun bir süre sorguladım. Normal şartlarda kimseye pek kullanmam ama ağzımdan çıktığına şahitliğim vardır. Çocukluğumda kullandığımı da hatırlıyorum ama bunu bana alıştıran neydi hatırlamıyorum doğrusu.

BElki de o tadı ben bilmiyorumdur. Ağza gelen her şeyi söyleyip sonra rahatlamak gibi.

Edit: Fener maçında taraftara uyup söylediklerim hariç tutulsun.
elfirâşetüzzerka
Abdullah ibn Amr (ra) şöyle demiştir: Resûlullah (asm):
\"Büyük günâhların en büyüğünden birisi, kişinin anasına babasına la'net etmesidir\" buyurdu.
Kendisine orada bulunanlar tarafından:
\"Yâ Resûlallah! İnsan anasına babasına nasıl la'net eder?\" denildi.
Resûlullah:
\"O kimse birisinin babasına söver, o da karşılık olarak onun babasına söver; yine o kişi birisinin anasına söver, o da karşılık olarak onun anasına söver\" buyurdu. (Buhari)
Ağızlar kuran yoludur. Temiz tutmak lazım. Ağzı kirleten de kötü sözler lanet ve küfürdür.
İmza:argo ve küfürden nefret eden yazar
kultabisi
kaç gündür yazacağım unutuyorum. hece düşmesi nedeniyle 'küfretmek' olmalıydı. gerçi çok da önemli değil ama hani burası sözlük ya. belki bakan eden öğrenci olur. bir kenarda dursun diye yazmış olalım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches