sadri alışık

abuzeroklava
Sinemamıza turist ömeri kazandırmış büyük usta. Argosu güzeldir.

eşi çolpan ilhan
kayın biraderi attila ilhan
oğlu kerem alışık
eski gelini sibel turnagöl
cayisallama
bu gün ölüm yıl dönümüymüş. Aklımda ali baba ve kırk haramiler filmi ile kalmış nedense. O filmde de kapılara koyulan çarpılar, gelinine papuç alması ve kör adamın adımlarını sayması şuan canlandı resmen.
Filmin başındaki animasyon gösterisi o zamana göre oldukça başarılıdır.
izlemek isterseniz buyrun bu taraftan
abuzeroklava
iyi ya, madem ki hepimiz günün birinde çekip gideceğiz, o halde bunca matem, bunca kahır niçin? sizinkisi matem değil zaten, korku, korku! hayat demek, ölümü beklemek demektir. az çok hepimiz denizi, yıldızları, ağaçları işte falanları filanları göreceğiz, birçok şeyin tadına bakacağız, sonra da ister istemez \"gidiyorum elveda\" şarkısını söyleyeceğiz. öyleyse, gidenin de kalanın da gönlü hoş olsun..
Sadri Alışık, Serseri (1967)
malayani
Daha çok Turist Ömer, Ofsayt Osman karakterleriyle dikkati çeken alışık, yaşamı boyunca rol aldığı yüzlerce filmle seyirciyi bazen güldürdü bazen ağlattı.
1925
5 Nisan 1925 yılında Beykoz'da dünyaya geldi. İstanbul erkek lisesini bitirdikten sonra bir süre Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'ne devam etti.
1939
Amatör olarak ilk kez sahnede yer aldı.
1943
Raşit Rıza Topluoğlu Tiyatrosu'na profesyonel oyunculuğa adım attı.
1944
Faruk Kenç'in yönettiği ''Günahsızlar'' filmiyle tiyatrodan sinemaya ilk adımını attı.
1959
Şair Attila İhan'ın kardeşi Çolpan İlhan ile dünya evine girdi ve bir çocukları oldu.
1971
''Afacan Küçük Serseri'' deki rolü ile Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödülünü kazandı.
1994
Rol aldığı son film ''Yengeç Sepeti''ndeki rolü ile Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödülünü kazandı.
1995
18 Martta Hayatını kaybetti.

http://www.malayani.com/kultur/tiyatro/sadri-alisik-92-yasinda/
yakbenivatankurtulsun
En sevdiğim sinema sanatçısı. Güzel de şiir yazardı. Sesini de severim, güzel şarkı söylerdi ve Hicaz makamını severdi. Heykel ve resimle de uğraşırdı. Sanatçı gibi sanatçıydı yani. Türk sinemasında garibanlığın kitabını yazmıştır, Yaşarmışcasına oynardı. Sokak dili ve edebiyatını iyi yapardı, tabi ki Osman f. Seden'in de etkisi vardır. Bir Sadri alışık jargonu vardır, türk sinemasında. Efendi adam karakterlerinde de iyidir, hakeza zengin adam karakterlerinde de öyle. Turist ömer, gönlübol arif, Haşmet ibriktaroğlu, ofsayt osman en bilindik karakterlerinin başında gelir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches