espresso

elfirâşetüzzerka
Bünyeye ağır gelebileceği için kahve makinelerinden yarım bardak şeklinde alınan, bol miktarda kafein içerdiği için içeni gün boyu dinç tutan, sınav dönemlerinde uykumu açmaya yetmeyen nescafelerin yerine türk kahvesinden sonra alternatif olarak kullandığım güzel kokulu italyan kahvesi
dulcinea
1 fincanı için 15 gr öğütülmesi gereken kahve çeşidi. Daha azı/çoğu kahvenin yoğunluğu açısından fark yaratıyor.
Arabica kahve çekirdeği yerine avustralya çekirdeklerinin kullanılması önerilir.
kultabisi
fincanın büyüklüğü bilinmediği sürece, öğütülmesi gereken 15 gramlık miktarın kahve yoğunluğu açısından yeterli olup olmayacağının bilinemeyeceği kahve türü.
dulcinea
Espresso'yu sek içecekseniz de, aroma ve süt ekleyerek kendisinden muhtelif kahveler (cappucino, mocha vb.) elde edecekseniz de 15 gr öğütülmüş kahve kullanmalısınız. Yoğunluk fincanın büyüklüğüne göre değil, makinenin basıncından çıkan kahveye göre değişiyor.
kultabisi
http://www.kahvedunyasi.com/medium/image/product_83/medium/view.aspxhttp://www.sohogreens.com/wp-content/uploads/2012/08/espresso.jpg linklerde iki farklı boyutta, iki farklı fincan var. ilk fincan, muhtemelen ikincinin iki katı oranında kahve alabilir gibi görünüyor.
ikincinin alabileceği kahve miktarına x dersek, birincinin alabileceği miktara 2x dememiz gerekiyor.
tavsiye ne? her fincan için makinaya 15 gram kahve koymamız.
varsayalım ki, haznesi tam dolu bir espresso makinasından ikinci fincanın büyüklüğü dikkate alınırsa, 6 fincan kahve çıkıyor. bu durumda birinci fincan için 3 fincan kahve çıkacaktır. peki, biz bu durumda 3 fincana göre toplam 45 gram kahve mi koymalıyız, 6 fincana göre 90 gram kahve mi koymalıyız?
kafamda deli sorular... ağız tadıyla bir fincan espresso içirmeyen sisteme yazıklar olsun!
not: ilk link açılmıyor. o linkte, diğerinin iki katı büyüklükte bir fincan fotosu olacak.
dulcinea
Haznesi tam dolu bir espresso makinesi maksimum 13-15 gram dolacağından, soru işaretlerine yer verilmemesi gerekir. Bu da demek oluyor ki tek seferde sadece bir fincan espresso hazırlayabilirsiniz, 3 fincan espressoyu tek seferde hazırlamak mümkün değil.
Bir önceki yorumumda da belirttiğim gibi, değişen yoğunluktan kastım tamamen makinenin basıncı ile ilgili.
Ha diyorsanız ki; sana ne oluyor, espresso benim makine benim, bulanık kahvenizi afiyetle için.
hermione
Ben çok kararsızım şu an 15gr mi koymalıyım 20 mi. Fincanı su dolu kaba batırıp taşan suyun hacmini falan ölçtüm. Ama fincanın malzemesi biraz yoğun. Ya çok su taştıysa? Ya bulanık olursa? O zaman ne olacak? Şimdi kaç kaşık kahve koymalıyım? Bi de bizim evde espresso yok o nolucak? Mahvettiniz bee...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches