orhan miroğlu

spazmoldum
kürt siyasetinin içinden gelmiş, dgm'ce yargılanmış, 8 yıl hapis yatmış, bir dönem siyasi yasaklı olmuş, siyasetçi ve köşe yazarı .. şu an star gazetesinde yazmaktadır ..

bir yazısında türkiye'nin beka sorunundan bahsetmektedir ve pkk'nın hendek siyasetinde, çok değil şehirlerinden göç eden 250 bin kişiden 100-150 bin tanesi eğer pkk ya destek verse ve ayaklansa idi türkiye onları öldüremeyeceği için fiilen bölünmüş olabilirdi diyor ve bu yüzden o yörenin halkına bir teşekkür borcumuz olduğunu dile getiriyor ..

pkk bu siyaseti hala bırakmış değildir ..

[http://haber.star.com.tr/yazar/beka-sorunu-bir-heyula-midir/yazi-1094680 ilgili köşe yazısı ]
spazmoldum
orhan miroğlu'nun kaleminden çıkmış şu satırlara dikkat etmenizi öneririm ..

Joe Biden’la İstanbul’da görüştüğümüzde, beni en çok şaşırtan CHP’li milletvekilleri oldu. Biri, elinde kalabalık bir ihlaller dosyasıyla gelmişti. ‘İhlaller dosyasını’ Joe Biden’a sundu. Biden dosyayı aldı bir kenara koydu, diğer arkadaşımız , ‘PKK ve hükümet birbiriyle savaşıyor, biz üçüncü bir yolun mümkün olduğunu düşünüyoruz, biz üçüncü yolu temsil ediyoruz’ dedi.

CHP gibi bir parti, devlet eğer PKK’ye karşı mücadeleyi kazanamazsa, hangi üçüncü yolu hayata geçirecek, toprak vererek mi yapacak bunu, gelin de merak etmeyin şimdi ..

[http://haber.star.com.tr/yazar/chpnin-misyonu/yazi-1096101 yazının tamamını okumak için tıklayınız]
spazmoldum
son yazısındaki kimi tespitleri paylaşmak istiyorum .. [http://haber.star.com.tr/yazar/terorle-mucadeleyi-yeniden-dusunmek/yazi-1097283 yazının tamamını okumak için tıklayınız ..]

Nasıl oldu da, paralelcisinden, CHP’lisine, solcusundan, liberal geçinenine, harita üzerinde Midyat’ı bile zor gösterecek sanatçısından, üniversitede ders veren hocasına varıncaya kadar, yüzlerce, binlerce kişi, ‘devlet katliam yapıyor ve doksanlı yıllara geri dönüyoruz’ diye PKK’nin psikolojik harbinin gönüllü propagandistleri haline geldi?

Bunun bir tek sebebi var, o da Erdoğan’a ve AK Parti’ye karşı uğradıkları iktidar kaybı ve kaybettikleri iktidarı yeniden ele geçirmek için, bütün çareleri denedikten sonra kala kala silahlı bir harekete bağladıkları umuttur!

Bu umut, PKK şiddeti ve terörüne, Türkiye’de geniş bir meşruiyet sağladı. Terörün ve şiddetin toplumun belli kesimleri içinde mağdurun şiddeti olarak görülmesini sağladı.

Sonuç olarak, demokratik ve siyasi zemin, şiddet ve terörün lehine zayıflarken, katliamlara giden yollarda yürüyen gencecik insanlar, bomba olup sağda solda patlamaya ve onlarca insanın canını almaya başladı.

PKK, bu yeni zeminde bir ilke olarak işleyen ve benimsenen, şiddet ve teröre tanınan tolerans olmasa, bu kanlı saldırıları bu boyutta ve bu kadar uzun bir zaman, asla sürdüremezdi.

Bu toleransı bitirmeden, Kürt sorunuyla alakalı düşünsel zemini normalleştirip çoğulculaştırmadan, Türkiye terörizme karşı mücadelede başarılı olamaz.

Bu da, terörizme karşı sadece hükümetin değil bütün bir toplumun yeni ve tavizsiz bir pozisyon alması demek.

Yeni hukuki düzenlememeler, tanımlar gerekli, ama yeterli olmaz.

Ya evlerimizin odalarına çekilip, sokaklarda patlayan bombaların can almasına seyirci kalacağız ve sıranın bize gelmesini bekleyeceğiz, ya da şiddete ve teröre hep beraber karşı çıkacağız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches