akp eleştirileri

kultabisi
burada mümkünse akp'ye oy vermeyenlerin eleştirilerini görmek isterim. kamufle olup numara yapmayın anlarım. akp'ye ak parti dediğiniz anda entrynizi sildiririm. başlık tutarsa reklam alırım.
siftah benden bereket allahtan:
adı da amblemi de çakma. orijinali fas'ta.
buyrun bu da linki: http://www.pjd.ma/sommaire_en.php3
cayisallama
Ben kendilerini parti olarak çok eleştirmişimdir günlük hayatta galiba halen de devam ediyorum. Benim gibi bir adam ismimden tutunda kullandığım kelimelere kadar tam bir ak partili (mesela ak parti deyişim) gibi görünmüşümdür nedeni beni o kadar da rahatsız etmedi bu güne kadar.

Bahsi geçen partinin veya kurucu başkanının yaptıkları onca şey göz ardı edilemez. Bu partiyi eleştirirken, bunları göz ardına atıp eleştirmek doğru olmaz. (eleştiri günümüzde sadece olumsuz anlamda kullanılıyor,tenkit).

Ülke için yaptıkları bu güne kadar yapılanların hemen hemen hepsinden çok daha fazla iyi ve kötü manada. İyi anlamda sayarsak, belediye hizmetleri (yol,köprü,şehirleşme), hala tamamen olmamasına rağmen sistemleşme (buna kurumsallaşma da deniyor), sosyal devlet anlayışı (1960'lardan daha ötedeyiz belki de ), siyaset olarak, güven olarak vs.. Buraya sayacak yüzlerce maddem var.

Kötü anlamda ise bir sürü şey var. Bu sayacağım bir sürü şey belki de benim bu partiyi destekleme bu güne kadar hep engel oldu. Yüzde doksanını onaylasanız bile yüzde on ağırlık olarak yüzde doksandan büyük oluyor. BElki de hacmin ağırlığın yanında hiç kıymeti kalmıyor.

-Kapitalizm. Belki de beni en fazla iten konu budur. Bu güne kadar ülkenin gördüğü en kapitalist bir partidir. Bunu çok fazla açıklamak istemem.
- Kadrolaşması. Sistemleşmesinin dışında (sistemleşme olayı güzel), kadrolaşma sorunu var. Bir gün olur mu bilemiyorum ama görev işin ehline verilir mi? Bu partide kısmen görev işin ehline veriliyor ama çoğunlukla siyaset güdülerek bu kadrolaşma yapılıyor. Bir kişiye bir şey verilmesi gerekiyorsa gerekiyorsa ''boru bakanlığı'' kuruluyor o adam onun başına getiriliyor.
-Ana kadroda bulunanların transfer edilmesi. Zamanında erbakan hükümetinin sonunu düşününce bu durum beni oldukça çok rahatsız ediyor. Başka parti de görevli (başkan, başkan yardımcısı, üye) kişilerin transfer edilmesi.
- Ortadoğu projesi
- Kutuplaşma. Taraf olmak ya da bertaraf.
- Kendi muhalefetini oluşturamamak ya da oluşturmasına imkan vermemek.
- Aynı düşünceyi taşıyan insanların küstürülmesi.
-Kendi iç Hiyerarşisinin kominist rejimden daha sıkı uygulanması.
- Ayasofyanın açılmaması.
- Müslüman adam bunu nasıl yapar sorularını net olarak açıklamamaları.
- Türkiye de toplumun, halkın ya da bir kişinin devletten yeri geldiğinde daha üstün olduğu durumunu yaşayamamaları


Yukarıda saydıklarım belki de hiç önemsiz. Bende çözüm süreci olayı sonucunda türkiyeme huzurun geleceği umudunu oluşturup sonra yıkmasıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches