sevda kuşun kanadında

elfirâşetüzzerka
çekimleri istanbul üniversitesi hukuk fakültesinde gerçekleşen dizi. bu hafta sonu biz formasyon derslerindeyken onlar da dizilerini çektiler. (u:formasyon derslerini hukuk fakültesinde alıyoruz) kantinde oyuncular da bizimle birlikte kahve sırasına, namaz sırasına girdiler. bizim tenefüs, onların set aralarında edilen sohbetlerin konusu ise dizinin ana teması yani sağ-sol olayları oldu. diziinin adını oradaki oyunculardan birine sorup öğrendim. bilmiyordum
cayisallama
güzel bir tarihi dizi. Türkiyenin karanlık dönemlerini anlatıyor. Anlatırken genelde yanlı anlatılıyor dizilerde bu dönemler. Bu dizide de bu şekilde bir yargı söz konusu. Yanlı anlatılıyor evet.

Ancak deniz gezmiş belki olduğu gibi değil ancak hakkı yenmden yansıtılıyor, mahir çayan benim bildiğim gibi anlatılmıyor (silahlı mücadele kısmı ile anlatılıyor), benim bildiğim dediğim şey ise oldukça bilgili biri olduğu ancak dizide buna vurgu yapılmamış. Ayrıca deniz ile eşit konumlarda sayılan mahir komün içerisinde daha altta gösteriliyor.

Her yerde bir imam hatipli kişi çıkıyor. Normalde bu kadar etkin kişiler değiller o zamanlar.

İzlenilesi mi bence evet izlenilesi bir dizi. Ancak şu dizilerde kominist kız milliyetçi erkek, imam hatipli erkek aşkları baydı orası başka tabi.

Dizideki güzel yanlardan biri, muhafazakar ailelerde olan anne baskısının güzel işlenmesidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches