ab ve türkiye'nin mülteciler konusunda anlaşması

GALADRİEL
'(gbkz:Avrupa'ya mülteci akımının durdurulmasını öngören) anlaşmaya göre, Türkiye üzerinden Yunanistan'a ulaşan göçmenler 4 Nisan'dan itibaren Türkiye'ye geri gönderilecek. Anlaşma 20 Mart Pazar gününden önce Yunanistan'a geçen göçmenleri kapsamıyor. '

Söz konusu anlaşma kapsamında;

1- Ankara, (gbkz:Suriyeli mülteciler dahil olmak üzere Yunanistan'a geçen tüm yasadışı göçmenleri geri alacak). 20 Mart Pazar gününden önce Yunanistan'a ulaşan göçmenler ise anlaşma dışında tutulacak. Bunun karşılığında AB de Türkiye'nin aldığı her bir Suriyeli için Türkiye'den bir Suriyeli mülteci kabul edecek.

2- AB'nin Suriyeliler için Türkiye'ye verdiği 3 milyar euro'luk mali yardım iki katına çıkarılacak.

3- Türk vatandaşları için vizeler daha erken kaldırılacak.

4- AB'ye tam üyelik müzakereleri hızlandırılacak. AA'ya konuşan bir AB yetkilisinin verdiği bilgiye göre, üyelik müzakerelerinin yeniden canlandırılması amacıyla \"Mali ve Bütçesel Hükümler\" başlıklı 33 nolu fasıl, 30 Haziran'da sona erecek Hollanda'nın AB dönem başkanlığı sırasında açılacak.


anlaşma sonrası açıklamalar



AB Konseyi Başkanı Donald Tusk

- Çok dengeli bir anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum.

- Pazar gününden itibaren göçmenler Türkiye’ye gönderilecek.

- Balkan ülkelerine de önemli, bir görev düşmektedir.

- Türkiye ile 33. faslın açılması konusunda anlaşmaya vardık.

DAVUTOĞLU:

- Çok tarihi bir gün. Türkiye AB ile ortak geleceği paylaşıyor.

- Türkiye ile AB arasında daha stratejik bir işbirliği olmalı. Anlaşmanın amacı sığınmacıların ölümünün önüne geçmek.

- 3 milyar Euro önümüzdeki haftalarda Suriyeli mülteciler için kullanılacak. Bu para Türkiye’ye verilmiyor. Bu para sanki mali bir destekmiş gibi algılandı. Hayır böyle değil. AB Suriyeli mültecilere yardım edecek. Türkiye de aracı olacak. Bu 3 milyar euro’ya ek olarak bir 3 milyar euro daha gündemde.


ne diyelim suriyelilerimiz ve diğer ülke mültecileri hayırlı olsun ama insan düşünmeden edemiyor? (gbkz:TÜRKİYE NE KAZANDI?)
dulcinea
Avrupanın, mültecileri türkiye'ye kakalaması ile sonuçlanan fikir birliği. Mülteciler için türkiye'ye ödenen rüşvetin artması kaçak saraydakinin ağzını sulandırmaya yetmiştir sanıyorum.
Bu ülkede O paranın mülteciler için harcanacağımı düşünen insan, (gbkz:pollyanna)ya taş çıkartır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches