hutbeyi beğenmeyen cemaatin camiyi terk etmesi

cayisallama
van'da yaşanan olay.

van ulu cami'de 18 mart şehitlerini anma, birlik ve beraberliğin yer aldığı \"çanakkale ve birlik ruhu\" başlıklı hutbeyi beğenmeyen bir kısım cemaat imama hakaret etti ve camiyi terk etti.

camiyi terk eden cemaat namaz boyunca dışarda slogan attı. grup ayrıca namaz çıkışında camiyi terk etmeyen tadınıklarını da protesto ettiler.
spazmoldum
Şimdi olayı bilmiyorum .. Tam olarak Neyi protesto ettiklerini de bilmiyorum ..

Hani benim başıma gelse, ben de protesto etme hakkımı kullanmak isterim .. Camiide namaz kılınmasına engel olmadan dışarı çıkıp protesto etmek bana yerinde bir hareket gibi geldi ..

Bu olay için demiyorum ancak Diyanet işleri başkanlığı, belki de farklı bölgelerin hassasiyetlerine uygun hutbeler yayınlamalı .. Bir de cemaati küstürmemek lazım ve burada belki de asıl önemli olan cemaat ile imam arasındaki sevgi,saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi gerektiği ..
hermione
@2 Sevgi bağları güçlenecek diye her yerde farklı hutbeler mi verilmeli. Bu en başta dine aykırı. Ayrıca 18 mart çanakkale zaferinden rahatsız olan adamı da mı alttan alacağız. Nereye kadar... Yıllarca bu zaferdi de bu yıl mı değil. Herkes haddini bilmeli. Ne dine ne vatana laf söylenmesin arkadaş!!
kuntakinte
Hutbeyi okuyun kimseyi kestirecek kelimeler yok. Bizim başarılarımıza atalarımıza küseceklerse kendilerine has cami yapsınlar kendileri cuma kalsınlar.
elfirâşetüzzerka
farklı bölgelerin hassasiyetine göre hutbe yazacak durumları yok bence. imam devletin temsilcisi ve devletinin yanında olmak zorunda. imam da teröre destek verirse cemaat ne yapar?
ayrıca hutbede anlatılanları yetersiz bulan babam, bu cuma vaazında da çanakkale ruhu üzerinden giriş yaparak birlik beraberlik ve vatan sevgisi üzerine vurgu yaptı.
--- (gbkz: spoiler) ---

ülkemizi bölüp kendilerine yeni vatan kurmak isteyen hainlerin, her metrekaresinin şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatanımızın tek bir karış toprağının bölmesine izin vermeyiz.
kürt kardeşim, uyanık ol..
türk kardeşim uyanık ol...
ırkçılık söylemlerine kapılıp seni kullanmalarına izin verme.. aklını kullan, elini vicdanına koy ve düşün...
asırlardır bir arada yaşamışız, kız almış kız vermişiz akraba olmuşuz, aşımız ekmeğimiz ortak olmuş, çocuklarımız aynı okullarda aynı sıralarda birlikte okumuş, komşuluk ilişkileri kurmuşuz ki akrabadan da öte..
şimdi bu neyin kavgası? derdiniz ne? bölmek mi? bölünmek mi?


--- (gbkz: spoiler) ---
ayrıca kendilerine has cami yapsınlar orada kılsınlar da ne demek? bu ülke biz türklerin olduğu kadar kürtlerin de. türkiye hepimize yeter. her kürt pkk lı değil. biz onlar-bizler diye ötekileştirirsek, ülkemizi seven kürtleri de pkk lı hainlerin saflarına itmiş oluruz.babası malatyalı annesi adıyamanlı kürt bir komşumuzun oğlu geçen aylarda askere gitti, çocuk 1995 doğumlu. türk marşını okudu, bu vatan bizim dedi. o törenler beni hep ağlatır. o çocuk kürt, ama ülkemizi en az senin benim kadar çok seviyor. geçen sefer seçimlerde hdp barajı aştığı zaman yine kürt olan başka bi komşumuz üzüntüden mide kanaması geçirdi. ona, ''sevinsene işte, biz de meclise girdik'' diyen başka bir komşusuna, biz kürdüz ama hain değiliz, hdp'nin kürtlerin haklarını savunacağı falan yok, ermeni heriften (öcalan) aldıkları bildirilerle kan dökmek niyetiyle gelecekler onlar... bu cümleleri sarf eden de bir kürt.
(bkz: mesele kürt- türk kavgası değil, hilal ile haçın kavgası)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches