21 mart 2016 reza zarrab'ın tutuklanması

dulcinea
abd'de gerçekleşmiş olaydır.

\"İran'a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşların kurduğu mekanizmanın parçası olmak\" suçlaması ile 75 yıl hapsi isteniyormuş.

şimdi orada davayı yürüten savcıları da değiştiremezler buradaki gibi. sonucu heyecanla bekliyorum. umarım hak ettiği cezayı alır.

darısı diğer arsız, haysiyetsiz (gbkz:hırsız)ların başına.
http://www.birgun.net/haber-detay/riza-sarraf-abd-de-tutuklandi-106928.html

not: al işte bunlar hep amarikanın oyunu yaavv diyenleri şöyle alalım: [http://sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/keep-calm-and-a%C4%9Flama-melis-3.png buyrun]
kultabisi
savcının hazırladığı dava dosyasında, reza zarrab'ın türgev'e (bilal oğlan'ın vakfı) 99 milyon dolarlık bağış yaptığı hususu da belirtilmiş.
öyle görünüyor ki, hayırsever iş adamımız amerikan mahkemelerinde bülbül gibi ötmeye başlayacak. kimbilir belki de alnı ak biçimde yargılanıp beraat edecek. zira saygıdeğer cumhurbaşkanımız kendisi için ne demişti:
''Altın ihracatı yapan bir zat. Ülkeye katkısının olduğunu biliyorum. Hayır işlerine girdiğini biliyorum.''
koca cumhurbaşkanı yanlış bilecek değil ya... ama bir dakika. düşündüm de, belki de, cumhurumuzun başını aldatanlardan biri de bu iranlıysa? olamaz mı? pekala olabilir.
pkk kandırmadı mı?
cemaat kandırmadı mı?
valiler kandırmadı mı?
amaaann, neyse ya. eğer öyleyse de, saygıdeğer cumhurbaşkanımız muhtarlar toplantısında çıkar, ''o reza zarrab denen haramzade de bizi kandırmış ey halkım!..'' der, mesele kapanır gider.
cayisallama
Zarrab'ın tutuklanma gerekçesi ise “İran hükümeti ve diğer kuruluşların Tahran'a yönelik uluslararası yaptırımlardan kaçınmak için kurduğu mekanizmanın parçası olmak” olarak açıklandı. Reza Zarrab'ın yaptırımlara karşı yüzlerce milyon dolarlık işlem yürüttüğü iddia ediliyor.

Sanıkların 2010-2015 yılları arasında yaptıkları gizli finansal işlemlerle ABD yaptırımlarını geçersiz kılmaya çalıştıkları belirtiliyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches