nevruz

bobiler
HDP ve DBP'nin Diyarbakır'da organize edeceği nevruz kutlamalarına Diyarbakır Valiliği tarafından izin verildi.
abuzeroklava
hdp ve dbp olarak sınırlamyın partileri chp de mhp ye kardeş şurarada buluşalım deyip, mhp yi ekip katılacağı ateş oyunudur.

Katılacaklar hdp, dbp (geri zekalı uzantıları işte) ve chap.
gewende
nevruz çok eski bir destan olup birçok halk tarafından farklı nedenlerden kutlanır. kürtlerde ise bu demirci kawa ve dehak ın mücadelesi ve sonunda demirci kawanın zaferi ile sonuçlanan ardında çok yönlü bir toplumsal olayı barındıran bir kutlamadır.

günümüzde de kutlanmaya devam edilir kürtler tarafından aynı şekilde bazı halklarda kutlar. ancak bazı kesim ve kişiler -beyin yerine üzerine oturduğu uzvu ile düşünen- bu olayın sosyolojik karşılığını anlamak yerine direkt varolan alışkanlıkları olan yaftalamayı kullanarak -ki daha az zihinsel aktivite gerektirdiğinden olabilir- alelacele fikir beyan edip sonuca bağlar. oysa bilmediği şudur ki bu tavır ötekileştirme yapmaktan ve diğer taraf ile araya uçurumlar koyup toplumsal olarak ayrışmaya zemin hazırlamaktan öteye gitmez.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches