vandalizm

elfirâşetüzzerka
kamuya, devlet mallarına zarar vermekten zevk alan bir sığır hareketidir. pkknın kaldırımları sökmesi, otobüsleri yakması, marketlerin camlarını taşlaması, gezi parkında çevre dostluğu(!) yapacağız diye etrafa zarar verilmesi, çöp konteynerlarını yakması buna örnek olabilir, dediğim durum.
tam da bunlar,

veya bunlardır.
kultabisi
dolaylı bir yöntemi de, çeşitli kurum ve kuruluşlara kayyum atayıp, bir süre sonra, o kayyumlar aracılığıyla kurumları tasviye etmektir.
orta vadede, kayyumların kapattığı kurumların tamamı, aihm yoluyla şirketlerin paralarını faizleriyle birlikte türkiye cumhuriyeti devletinden tahsil edecekler ki, ne yazık ki bu miktar milyar dolarlarla ifade edilen rakamlar olacak. takdir edersiniz ki, bu paraların tamamı bu milletin cebinden çıkacak. yani sizin bizim ödediğimiz vergilerden gidecek. (hani sayın cumhurbaşkanımız demişti ya, 'anayasa mahkemesi niye can dündar'ı hapisten çıkardı? aihm'e kadar giderdi. aihm de en fazla tazminata hükmederdi, tazminatı öderdik', -babasının kesesinden ödeyecek ya-. onun gibi düşünün işte.)
kamu malına nasıl zarar verilir'in uygulamalı örneği olacak yani. siz karar verin vandalizm olup olmadığına.
gruda
bir akımdır.
bilerek ve isteyerek kamuya veya herhangi bir insana ait mala, eşyaya zarar vermeye denir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches