şirk

spazmoldum
Allah'a ortak koşmaktır .. Allah için yapılması gereken bir şeyi, nefsin için ya da başkaları beğensin diye yapıyorsan şirke giriyorsun demektir ..

mesela diyelim ben buraya bir şeyler yazıyorum ve bu mecrada kendimi başkalarından üstün görüyorum ya da beğensinler diye yazıyorum .. işte burada sıkıntılı bir durum doğuyor ..

işte o zaman kişinin imanı, yaptığı riyakarlık ile gidiyor ..

mesele çok ciddi imiş .. bir imam efendi hutbeye çıkmadan önce şöyle dua edermiş: Allah'ım imanla çıktığım şu hutbeden beni imansız indirme ..

başka bir olayda da şunlar yaşanmış: hz ali halife olmuş ancak insanlar bölünmüşler ve hz. ali'nin arkasında bir kısmı namaz kılmıyormuş .. bu yüzden hz ali, ebu eyyüb el ensari hazretlerinden namaz kıldırmasını istemiş . çünkü o sevilen bir insanmış ve insanlar onun arkasında namaz kılarmış .. ebu eyyub el ensari hazretleri bunu kabul etmiş ve gerçekten müslümanlar birleşmiş ve onun arkasında namaz kılmaya başlamışlar .. hazret bir gün namaz kıldırırken nefsi şunları fısıldamış kulağına: gördün mü bak sen ne kadar iyi bir insansın tüm cemaat senin arkanda birleşti .. bunun üzerine namazı bitirdikten sonra bir daha namaz kıldırmayacağım demiş .. çünkü nefis beni buradan vurmaya başladı ..

Allah cc cümlemizi şirkten muhafaza buyursun ..

riyakarlık, zinakarlıktan daha beterdir .. çünkü zina büyük günahtır ancak riya şirktir ..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches