allah, bir kulunu severse...

elfirâşetüzzerka
ALLAH,Sevdiği Kulunu Bela ve Musibetle Kendine Yaklaştırır..
\"Yüce ALLAH bir kulunu severse, o kulun yalvarmasını işitmek için, kendisini belaya uğratır.\" Hz.Muhammed (s.a.v.)(Ramuz el-Ehadis)

Bu durum, şefkatli bir annenin yavrusunun yalvarmasnı duymaktan haz alması ve zaman zaman küçük bahanelerle onu yalvartması gibidir...

\"Mükafatın büyüklüğü, musibetin büyüklüğüne göredir.ALLAH bir topluluğu sevinci, onları musibetlerle imtihan eder.ALLAH'ın rızası buna razı olana, ALLAH'ın kızgınlığı buna kızanadır.\" Hz.Muhammed (s.a.v.)(Tirmizi)

\"Cenab-ı Hak bir kulunu severse, dünyayı ona küstürür, çirkin gösterir.\" Bediüzzaman Said Nursi (23.Mektup)

Böylece kul zaten elinden çıkacak olan dünyaya takılıp, oyalanmaz.Geçici ömrünü kendi hakkında en uygun olarak ALLAH'a (c.c.) yönelir, yaşadığı Evrende O'nun halifesi olmaya çalışır... Bu sayede hem süre hem de nitelik olarak sonsuz bir mutluluk kazanır.

\"Musibetler, ALLAH'ın dergâhına yönlendirmek için birer kader kamçısıdır.\" Bediüzzaman Said Nursi (Barla Lahikası)

\"ALLAH'ın (c.c.) Kulunu sevmesinin göstergelerinden biri de, o kulu kendisinden başka her şeyden uzaklaştırması ve kulunun başka şeylere ilgisini kesmesidir.\"İmam Gazali (İhyay-ı Ulumiddin)

\"İhsan ve nimetleriyle ALLAH'a (c.c.) yönelmeyen kimse sınanmanın zincirleriyle O'na doğru çekilir.\" İbn Ataullah İskenderi

\"ALLAH (c.c.) seni yarattıklarından uzaklaştırdığı zaman bil ki, sana dostluğunun kapısını açmak istiyor.\" İbn Ataullah İskenderi

Bela vermek de, belayı gidermek de ALLAH'u Teâla'nın elindedir.Hem derdi hem de devayı indiren O'dur.Derdi de devayı da yaratan O'dur.O, ancak kendisini öğretmek için seni belaya uğratıyor.Böylece belayı indirme ve gidermede delillerini ve kudretini sana göstermek için sana bela veriyor.Bunula sana hem bela verebileceğini hem de senden belayı kaldırabileceğini gösteriyor.

Belalar kula Cenab-ı Hakk'ın kapısını çalmayı öğretirler.
Kalp ile Cenab-ı Hakk'ı bir araya getirirler.
Yüksek menzillere, derecelere yükseltirler. \"Niçin\" ve \"Nasıl\" diyerek belalara öfkelenmeyin.Hoşlanmadığınız o belalar sizin hayrınızadır.Eğer belalara sabrederseniz, gizli ve açok bütün günahlardan temizlenirsiniz.

Hz. Peygamber'den (s.a.v.) şöyle rivayet olunmuştur;

\"Günahından eser olmaksızın yeryüzünde yürüyünceye kadar, müminden bela eksik olmaz.\"
Onun günahları amel defterinden kaldırılır, o günahları yazmış olan melekler onları unutur.Salihlerden biri şöyle dermiş; \"İlahi ! İnsanlar seni nimetlerin için sevdi, ben ise belaların için sevdim.\" Abdülkadir Geylani (Cilâl'l- Hâtır)
(alıntı)
dulcinea
Ona en azından biraz zeka kırıntısı bahşeder. Fakat öyle görünüyor ki bu sevgi çoğu kişide tek taraflı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches