dut

melankomik
ipek böceği bile ağzının tadını biliyorsa biz niye mahrum kalalım ?
(gbkz:yaz gelse de ) yesek meyvesi.
hafif ekşimsi ama bir o kadar da tatlı tadıyla gönüllerde taht kurmuştur.
karakedisi
Okulun orda minicik dut ağacımız vardı. Kimse gidip yemezdi mal mısınız derdim ağacın altında kaşına kaşına dilim bogazım şişene kadar yerdim. (bkz: alerji) kendileri kaybetti bence tadı da çok güzeldi. ooh iyi ki de yedim nerde ağaç bulsam tırtıklarım acımam.
kuntakinte
kuzey doğu anadoluda, özellikle erzurum olur, oltu ilçeleri ile artvin yusufeli ilçelerinin temel geçim kaynağı olan tarımın temelidir. dut pestili ve pekmezi acayiptir. yanında cevizle tüketiniz.
cayisallama
Beyaz dut yaprakları ateş düşürücü ve idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Taze yapraklar kanamaları durdurmak maksadıyla buruna veya kanayan yerlere tampon yapılabilir. Karadut şurubu gargara olarak ağız ve boğaz hastalıklarına, özellikle bebeklerin ağzında çıkan beyaz pamukçuklara iyi gelir. Karadut yapraklarının şeker hastalığında, hafif kan şekeri düşürücü özelliği de vardır.
Dut, kan dolaşımını artırmak için kan basıncını sağlıklı seviyede akmasına yardımcı olur ve kan pıhtılaşmasını engeller. En önemli özelliklerinden bir tanesi de karaciğeri ve böbrekleri toksinlerden temizlemesidir. Ameliyat olan hastalar için son derece faydalı olan dut, ameliyat sonrası enfeksiyon başlangıcına mani olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches