öğretmenden duyulan en iyi iltifat

dulcinea
Lisedeki edebiyat hocam şöyle demişti \"Dulcinea, divan edebiyatında tanımlanan güzellere benziyorsun.\"

Hocam kadındı bu arada.
elfirâşetüzzerka
en yakında olanı söyleyeyim. sınavlara tekrar girip hukukta da okusam mı dediğim 8. sınıf matematik öğretmenimden bu sene duyduğum
vldn eminim hukukçu olmak sana çok yakışırdı sözü
karakedisi
Lisede okul grubunun çalismasindayken sesi merak edip gelen bir hoca vardı. Dolu insanın ortasında bu uzaklardan gelen güzel sesi takip edip geldim demişti. Sadece gülümsemiştim ben. Çalışma bitene kadar dinlemişti bizi. Vaaay bee.
kultabisi
üniversitede beden eğitimi dersindeydik.
vize konumuz, voleybolda manşet pas, parmak pas ve smaç servis, basketbolda sağ ve sol turnike atma ve turnike savunması, futbolda da orta sahadan boş minyatür kaleye havadan şut çekmeydi.
manşet pası yapamadım; parmak pasta parmağımı burktum; smaç servis filede kaldı. basketbolda turnikelerim girmedi; savunduğum adam turnikeleri basket attı. futbolda beş şutumun üçü kaleyi tutmadı; ikisi direkten döndü.
hoca beni yanına çağırdı: ''la oğlum kült abisi. senin anladığın bir spor dalı yok mu la?'
kendimden emin bir şekilde cevap verdim: ''olmaz olur mu hocam. acaip bilardo oynarım. isterseniz sorun. okulda karşıma kimse çıkamıyor.''
şöyle bir gözümün içine baktı: ''la bi s.ktir git şurdan. bilardoymuş... bilardosuna...''
...
(bu elemanla üç dört ay sonra kantinde bilardo oynadık. yendi beni adi herif.)
melankomik
Iltifat degil ama yillarrr sonra bana ismimle ve soy ismimle hitap etmeleri cok hosuma gidiyor. Ben gecen seneki ogrencilerimin bile ismini unuturken onlar ilkokul ogrencilerinin adini hatirliyor. Benim icin buyuk bir iltifat. Ziraa isim konusunda takintiliyim. Unutulmasindan ya da karistirilmasindan hoslanmiyorum .
Rıhtım
Geçen yıl ilkokul ogretmenimle karşılaştım. Ne iş yapiyon falan diye sordu. Bankacı dedim. Sende ışık vardı zaten. Başta sevindim sonra ne sönük ışıkmış ola ola bankacı olduk diye düşündüm.
spazmoldum
6. sınıftaydım, o zamanki tabirle orta 1 .. matematik sınavından 9 bekliyordum ancak matematik öğretmenimiz sınavları okurken, benim notuma 10 dedi .. '' bir sorum yanlıştı '' dediğimde ise '' çalışkanlardan o bir notu eksik etmiyoruz '' gibi bir şey demişti ..

Allah bin kere razı olsun .. bu sözü, bana en gereksinim duyduğum zamanda da yardım etmiştir ..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches