ayı saldırınca yapılabilecekler

kultabisi
hayatta kalma rehberine göre kaçmak bir işe yaramayacaktır. zira hiçbir insan ayıdan hızlı koşamazmış. ayıların atlar kadar hızlı koşabildiğini biliyor muydunuz (bkz: öğrenildiğinde ufuk mufuk bırakmayan bilgiler)?
yapılacak en iyi şey, işe yaraması için dua ederek, yüksek sesler çıkarıp ayıyı ürkütmeyi ummakmış. bir de üzerimizde palto falan varsa, ellerimizi iki yana açıp, parmak uçlarımızda yükselerek kendimizi olduğumuzdan daha iri göstermeye çalışmakmış. zira hayvanlar içgüdüsel olarak kendilerinden iri canlılardan çekinmeye eğilimlilermiş.
...
ateistin biri ormanda gezerken bir ayıyla karşılaşmış. daha kaçmaya bile fırsat bulamadan ayı bunu altına almış. tam pençesiyle vurmak üzereyken, ateist ''allahım yardım et.' demiş. bunun üzerine derinlerden bir ses duymuş. 'ömrün boyunca inkar ettikten sonra şimdi yardım mı istiyorsun?' ateist utanç içinde konuşmuş: ''allahım. tamam yıllarca sana inanmadım. bu saatten sonra imana gelsem samimi olmaz. ama bari şu ayıyı imana getir.'' derinlerden gelen ses cevap vermiş: 'tamam öyleyse...' bu sözlerin ardından, birkaç saniyeliğine zaman yavaşlamış ve nurani bir ışıkla etraf aydınlanmış. hemen ardından ayı, diğer pençesini de havadaki pençesinin yanına kaldırıp konuşmaya başlamış: ''Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum. hamdolsun verdiğin nimetlere, sağlık ve afiyete.''
dulcinea
yaptığı hain saldırıdan dolayı kin ve nefretle kınamak, ayı ile işbirliği içinde olduğu düşünülen herkese nefret kusmak ve intikam yemini etmektir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches