1 nisan 2016 türkiye'nin 4.5g'ye geçmesi

cayisallama
milletçe daha asosyal olcağız demektir, internetin hızlanması, hayatının yavaşlamasıyla doğru orantılı, kendimden biliyorum.

İnternet oldukça hızlandı benim telefonumda. Ayrıca ekranda 4,5 G yerine 4g yazıyor.
spazmoldum
BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan'ın talimatıyla hazırlanan kitapçıkta, 4.5G teknolojisine ilişkin tüketicilerin merak ettiği soruların yanıtlandı.

CİHAZ DESTEĞİ ŞART

Kitapçıkta, yeni hizmetten yararlanılabilmesi için öncelikle 4.5G abonesi olunması, kapsama alanında bulunulması, 4.5G uyumlu SIM kart ve bu teknolojiyi destekleyen cihaz kullanılması gerektiği belirtilerek, cihazın söz konusu teknolojiyi destekleyip desteklemediğini anlamak için kullanım kılavuzuna bakılabileceği gibi, ilgili işletmecilerden bilgi alınabileceği kaydedildi.

Hayatı kolaylaştıracak birçok hizmetin geleceğine dikkat çekilen kitapçıkta, e-Devlet uygulamalarının mobil kullanımının daha da yaygınlaşacağı da ifade edildi.

Gelecek bazı yenilikler:

Mobil internet hızı en az 10 kat artacak
Veri paketlerindeki gecikme çok daha az olacak
Daha net video görüşmeleri sağlanacak
Sosyal medyada daha hızlı paylaşım yapılacak
M2M ile akıllı şehirler uzaktan kontrol edilecek
Robot teknolojisiyle tele ameliyatlar yapılabilecek
Kaliteli video görüşmeler ile iş seyahati azalacak
Enerji sektöründe akıllı sistemler devreye girecek
Mobil finans ve ödemde yeni uygulamalar olacak



4.5G İLE HAYATIMIZ NASIL DEĞİŞECEK

• Evler akıllanacak: Hızlı ve kesintisiz internet sayesinde evimizi dışarıda olduğumuz zamanlarda dahi kontrol edebileceğiz. Kombiden buzdolabına, televizyon ocağa kadar tüm cihazlar uzaktan takip edilip yönetilecek.

• TV izleme deneyimi yeniden tanımlanacak: Kişiye özel TV yayını dönemi başlayacak. 4K ve daha yüksek video kalitesi, her yerden kesintisiz TV izleme deneyimi, özellikle spor karşılaşmalarında klasik yayına bağlı kalmaksızın farklı açılardan, yoğun istatistiki bilgilerle desteklenmiş yepyeni bir izleme deneyimi seyircilere sunulabilecek.

• Alışveriş deneyimi yeni bir boyut kazanacak: Beğendiğiniz bir kitabı sipariş ettiğinizde kısa bir sürede elinizde olacak. Drone olarak tanımlanan küçük insansız hava aracı, aldığınız kitabı evinizin balkonuna kadar getirecek.

• Ambulanstaki hastaya uzman hekim desteği: Ambulansla hastaneye nakledilirken müdahale edilmesi gereken hasta için uzman hekim evinde bile olsa devreye girecek. 4.5G'nin sağlayacağı yüksek hız ve kapasite ile birden fazla doktor ile aynı anda görüntülü görüşme yapılabilecek.

• Drone ambulanslar hayat kurtaracak: Hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığı özellikle kalp krizi gibi acil tıbbi durumlarda hastaya çok kısa sürede müdahale edilebilmesini sağlayacak olan drone'lar hayat kurtaracak. Böylelikle kalp krizi vakaları sonrasında hayatta kalma oranı 10 kata kadar artabilecek.

• Okulda yeni dönem: Eğitimde “Nerede olursan ol, derse katıl\" sistemi gelişecek. Bu kolaylık ileriki dönemde ek derslikler açma gibi altyapı ihtiyaçlarını azaltacak.

• Lojistik sektöründe verimlilik artacak. Rota planlama, filo takibi, konteyner takibi gibi lojistiğin farklı alanlarında ciddi iyileştirilmeler sağlanacak. Bu da zaman yönetimi, kaynak yönetimi ve maliyet yönetimi gibi konularda önemli avantajlar getirecek.

• Akıllı araçlarla daha güvenli ve daha hızlı ulaşım: Yakın bir gelecekte yollarda görmeye başlayacağımız akıllı araçlarla sürüş güvenliği, yolculuk sürelerinin kısalması, trafik yoğunluk uygulamalarının desteğiyle daha düşük karbon emisyonu için de önemli bir adım atılmış olacak.

• Ağır makineler uzaktan kontrol edilebilecek. Özellikle şantiye ve fabrika gibi büyük operasyon sahalarında kullanılan ağır makineler uzaktan yönetilerek baraj, stadyum, liman gibi yapıların inşasında ortaya çıkan riskler önemli oranda düşürülecek.

• Enerji sektöründe yeni fırsatlar yaratacak. Enerjide üretim, stoklama, iletim, dağıtım süreçlerinin tamamında riskleri azaltacak kalite denetimi, kayıp-kaçak takibi, uzaktan yönetim uygulamaları geliştirilecek.
dulcinea
4.5 g diye bir şey olmadığı için yanlış olan başlıktır.

Şu an faaliyete başlayan sistemin adı 4g'dir, 4.5 g diye bir şey yoktur arkadaşlar.

Delinin biri bir kuyuya taş attı, sonuç bu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches