zina

elfirâşetüzzerka
nikahsız ilişki. bütün semavî dinlerde haram kılınmış ve çok kötü bir fiil olarak kabul edilmiş olan zina, İslâm'da büyük günahlardan olup, ırz, namus ve neseplere yönelik olduğu için, cezası da hadlerin en şiddetlisidir.
(bkz:haram)
allah kuranda, bırak yapmayı, yaklaşmayın bile... diyor.
(gbkz:Zinaya da yaklaşmayın, çünkü o pek çirkindir ve kötü bir yoldur.)
(gbkz:Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenemez; zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenebilir. Bu, müminlere haram kılınmıştır.)
yukarıda ki ayette görüldüğü üzere, bir erkek bekar iken zina etmiş ise, zina yapmış bir kadın ile evlenebilir, temiz bir kadın ile evlenemez, zina yapmış bir kadın da temiz bir erkek ile evlenemez. bu helal değildir. yani kusura bakmasınlar, toplumumuzdaki gibi, kadın yaparsa adı çıktı erkek yaparsa elinin kiri diyemeyeceğimiz kadar hassas bir mesele. kime göre, Allaha göre. adalet diye ben buna derim.
yani kuran diyor ki, ey erkekler, bekarken her türlü haltı yedikten sonra helal süt emmiş temiz kız aramayın, gidin kendiniz gibi olanlarla evlenin. temiz olan artık size helal olmaz. aynı durum kadın için de geçerli. fakat toplumumuz da bu duruma cinsiyet üzerinden yaklaşılıp erkekleri ayrıştırdığı için özellikle onları belirttim. dediğim durum

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches