2013 mayısına dönülürse her şey konuşulur

kultabisi
sevimli başbakanımız davutoğlumuzun, bugünkü açıklamasından bir satırbaşı. http://www.haberturk.com/gundem/haber/1219152-basbakan-davutoglu-tsknin-paralel-yapilanmayi-tasfiye-edecegine-inancim-tam
özetle diyor ki, şayet pkk 2013 mayısında olduğu gibi, tüm silahlı unsurlarıyla ülke dışına çıkarsa, terör örgütüyle tekrar pazarlık yapmaya başlayabiliriz.
sevimli başbakanımız ya farkında değil, ya da bilmiyormuş gibi davranmayı seçmiş olabilir ama artık ülkede kundaktaki bebek bile, terör örgütünün hiçbir zaman, silahlı unsurlarını ülke dışına çıkarmadığını biliyor. hatırlatmak babında söylüyorum, uzun cumhurbaşkanımız bile, 'bunlar bizi kandırmış. çözüm sürecinde şehirlere bombaları yığmışlar.' demişti. başbakanımız galiba o açıklamaları unutmuş.
gerçekçi düşünecek olursak, terör örgütünün silahlı unsurlarını hiçbir zaman ülke dışına çıkarmadığını, tabii ki başbakan da biliyor. son açıklamasıyla, 'biz tekrar pazarlığa hazırız. şehirlerdeki çatışmalardan vazgeçin. biz de pkk ülke dışına çıktı diyelim ve tekrar konuşmaya başlayalım.'ın mesajını veriyor.
bu açıklamadan çıkarılması gereken birkaç sonuç var:
1- uzun cumhurbaşkanımızın abd seyahatinde kendisine 'yeter bu kadar çatışma. pkk'yla tekrar müzakereye başlayın.' denmiş olma ihtimali yüksek.
2- 'pkk bir terör örgütüdür.' diyenler, 'pkk'yla sonuna kadar mücadele edilsin.' diyenler tekrar vatan haini olarak görülmeye başlanacak. bu kesim, tekrar kandan beslenmekle suçlanacak.
3- 'analar ağlamasın.' siyasetinin ikinci perdesine başlanacak.
4- 'yalama medyadaki tetikçiler, tekrar apo güzellemelerine başlayacaklar. kendisinin ne kadar ileri görüşlü biri olduğunu, kürt halkının doğal lideri olduğunu vs. pompalamaya tekrar başlayacaklar.
5- sosyal medyadaki akboylar, tekrar barışın ne kadar da güzel bir şey olduğu üzerine yoğun mesai gerçekleştirecekler.
6- barışın sağlanmasında, uzun cumhurbaşkanımızın ve sevimli başbakanımızın gayretleri nedeniyle, birinin ömür boyu başkan, diğerinin de ömür boyu başkan yardımcısı(bu olmasa da olur gibime geliyor) olmasının önemi ve gereği üzerine kampanyalar düzenleyecekler.
bekleyip görelim...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches