sokakta öpüşen çifti uyaran adamın bıçaklanması

abuzeroklava
Ben olsam ben de uyarırdım. Uyarmışlığımda vardır. Ayıp denen şeyin az farkında olmaları lazım insanların.

--- (gbkz: spoiler) ---

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, 29 yaşındaki M.B., sevgilisiyle öpüştüğü için uyardığı çift ve arkadaşları tarafından bıçakla yaralandı.

--- (gbkz: spoiler) ---
kultabisi
en başta şunu söyleyeyim: bıçaklayan kişinin adam yaralamadan ceza alması gerekir. kendisini kesinlikle haklı bulmuyorum.
ikinci olarak şunu söyleyeyim: sokakta öpüşen birilerini görsem, rahatsız olabilirdim de olmayabilirdim de. o, öpüşenlerin ne kadar ileri gittiğine, yanımda kim olduğuna, nasıl bir sokak olduğuna vs. göre değişirdi. ancak rahatsız olsaydım bile kesinlikle uyarmazdım.
son olarak da şunu söyleyeyim: bir insan, sokakta öpüşen bir çiftten neden rahatsız olur? kendi ahlaki değerleri nedeniyle bunun doğru bir şey olmadığını düşünüyordur. peki bu durum, karşısındakini uyarma hakkı verir mi? hayır.
rahatsız olan adam bakmaz. çözüm bu kadar basit. kendince ayıplayabilir, kınayabilir, aşağılayabilir ama uyaramaz.
'ben uyarırım arkadaş. öpüşemezler benim önümde.' diyen yiğit arkadaşlara sormak isterim.
şimdiye kadar sokakta çocuğunu döven bir anne ya da babayı uyardığınız oldu mu? pek sanmıyorum. oysa, dayak sadece ahlaki açıdan değil, yasal açıdan da sorunlu bir durum. yani yasak. ama öpüşen çiftleri uyarmaya gönüllü arkadaşlar, böylr bir durumda, 'yazık yaa. çocuk nasıl da içli ağlıyordu.'dan daha öte bir tepki vermemeyi seçer genelde.
bir sosyal deney görmüştüm internette. deney istanbul'un sosyal açıdan gelişmiş bir semtinde yapılıyor.
bir apartmanda, gece geç vakitte yüksek sesle müzik dinliyorlar. bir süre sonra kapı çalınıyor ve üst kattakiler gürültü nedeniyle uyarıyorlar (beklenen ve haklı bir tepki).
bir süre sonra (başka bir gün) aynı çift çok yüksek sesle kavga ediyor numarası yapıyorlar. mizansene göre erkek olan, kadını şiddetli bir biçimde dövüyor. öylesine gürültü çıkarıyorlar ki, biri boğazlanıyor sanırsınız. peki ne oluyor? hiçbir şey... evet hiçbir şey olmuyor. müzik gürültüsü nedeniyle aşağı inen komşular bu defa üç maymunu oynamayı tercih ediyor.
bu deney başka yerlerde de yapılıyor ama sonuç değişmiyor. yanlış hatırlamıyorsam sadece bir yerde müdahale ediliyor. orada da, direkt kendileri gelmeye tırsıyorlar ve polis çağırıyorlar.
işte bunun adı nedir biliyor musunuz? ikiyüzlülük.
öpüştürmem!
ramazanda yemek yenilmesine müsaade etmem!
kızlı erkekli oturmalarına izin vermem!
çocuğunu dövene karışmam.
karısını döveni duymazdan gelirim.
sıraya kaynak yapana ses çıkaramam.
hırsız politikacılara alkış tutarım.
apartmanımda travestinin kalmasına izin vermem!
televizyonda bülent ersoy show seyretmeye bayılırım.
yolda hatunların dolgun kalçalarına bakarım.
kız kardeşimin kalçasına bakan görünce oyarım.
sevgilimle sevişmek için binbir türlü maymunluk yaparım.
evleneceğim kadın bakire çıkmazsa vururum...
valla ben yazmaktan sıkıldım. millet olarak tutarsızlıklarımızı yazsak kitap yetmez.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches