erivan

kultabisi
ermenistan'ın başkenti.
bundan birkaç sene önce, bir şekilde son 100 küsur yıllık aile soy kütüğümüzü görme imkanım olmuştu. en çok dikkatimi çeken şeylerden biri, baba tarafından tavşanın suyunun suyunun suyu diyebileceğim bir akrabamızın erivan doğumlu oluşuydu. bunu farkettiğimde gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. 'yav yoksa, sülalede ermeni karışımı mı var?' diye sorup soruşturmaya başlamış, çok kısa bir süre içinde de 1900lü yılların başında erivan'ın nüfusunun çoğunluğunun türk olduğunu öğrenmiştim.
şimdi o türk nüfusun ne olduğu, nerede olduğu gibi soruları cevaplamayı ise, 'evet abi, resmen ermeni soykırımı yapmışız işte. özür dileyelim'cilere bıraktım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches