voltaire

issiz adam
Belki yüz kez intihar etmek istedim, ama henüz hayatı seviyorum. Bu gülünç düşkünlük belki en kaçınılmaz düşkünlüklerimizden biridir; çünkü her zaman yere çalmak istediğimiz bir yükü ara vermeden taşımaya çalışmaktan, varlığımızdan korku duyduğumuz halde ona bağlı kalmaktan, özetle, bizi kemiren yılanı kalbimizi yiyinceye dek okşamaktan daha aptalca bir şey olur mu?
// Voltaire - Candıde ( İyimserlik )
cayisallama
En az uyuyan yaratıcı kişiliklerden biri olan Voltaire saat 00:00’da yatarak 4 saatlik uykuyla güne başlayanlardan. Uyandıktan sonra öğlen 12:00’ye kadar yatağından çıkmadan fikirlerini asistana yazdırarak çalışmasını sürdüren yazar ancak yataktan bu saatte çıkıyor ve ancak öğlen 13:00’de üstünü başını giyinmiş oluyor.

13:00-15:00 ile 16:00-20:00 arasını yeniden çalışmaya ayıran Voltaire yatacağı saate kadar olan zaman dilimini ise ailesiyle yemek yiyerek ve onlarla vakit geçirerek harcıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches