salih gök

spazmoldum
ahmet taşgetiren' in bugünkü yazısında anlattığı; batman'da görev yapmış örnek bir belediye başkanı ..

---

22 yıl Almanya’da işçi olarak çalıştıktan sonra, 27 Mart 1994’te Refah Partisinden Başkan seçilmiş ve toplam 3 yıl 8 ay 17 gün görev yapabilmiş. Bu süre onun efsane haline gelmesine yetmiş.

Gelir gelmez Belediyenin alnacına pirinç harflerle “Rüşvet alan da veren de mel’undur” ifadesini yazdırmış.

Taviz vermez, aracı kabul etmez bir adam olarak tanınıyor. Batman’ın bugünkü hali, yani köyden şehire dönüşmesi onun eseri, deniyor.

Şehircilik anlamında pek çok hizmeti anlatılıyor. Vazife başında iken kalp krizi geçirerek hayata veda ediyor ve cenazesine siyasi görüş farkı gözetmeksizin on binlerce insan katılıyor.

Hizmet portföyünü anlatmaya sütunum yetmez.

Ancak dilden dile dolaşan jestleri var. Mesela şehrin içine inek girmesini yasaklamış Salih Gök. Komşular eşine şikayet etmişler, “ineklerimize izin versin” diye. Başkan “Hanım demiş, hiç araya girme. Olmaz o dediğin.”

Hatırlı bir aile apartmana kaçak bir dördüncü kat yapmış. “Yıkın onu, demiş. Yıkmazsanız ben yıkarım.” Yıkardın yıkamazdın, derken yeminleşmişler. “Vallahi yıkarım, vallahi yıktırmayız.” Böyle devam ederken başkan bir gün kalp krizi geçirip aniden vefat etmiş.

Bakın şimdi olana:

O hatırlı aile, almış eline kazmayı, “Başkanın yemini yerde kalmasın, ahirette yeminin hesabını vermesin” diyerek kaçak katın bazı duvarlarını yıkmış.

Yani ayaklarına bastığı insanların bile saygısını kazanmış bir başkan Salih Gök. Bütün şehrin fosseptik çukurlarını temizlemeden kendi mahallesinin fosseptik çukurunu temizlemediği anlatılıyor halk arasında. Belediye’de Hazreti Ömer’e benzer bir “devlet malı hassasiyeti” uyguladığı dolaşıyor dilden dile.

[http://haber.star.com.tr/yazar/batmani-ak-parti-alabilir-mi/yazi-1103033 yazının tamamı]

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches