sokrates

cayisallama
Felsefe tarihi için kıymetli bir insan.

Eşi ile pek iyi geçinemiyormuş, bir gün eşi ağına ne geldiyse verip veriştirmiş. Bakmış kocası hiç bir tepki göstermiyor bir kova suyu alıp başından aşağı boşaltmış. Sokrates gayet sakin bir şekilde ''Bu kadar gök gürültüsünden sonra bir sağnak bekliyordum zaten'' demiş.
elfirâşetüzzerka
Atina demokrasisi tarafından gençlerin ahlakını bozduğu ve Yunan halkının dini inançlarını  sarstığı gerekçesiyle baldıran zehri içirilmek suretiyle öldürülen filozof kimdir?
a) Demokritos
b) Platon
c) Sokrates
d) Aristoteles
e) Herakleitos
felsefe dersinin vize sorusu. bildiğim soruyu görünce, kaybolduğunu sandığı oyuncağı annesi temizlik yaparkene çekyatın altından bulan çocuk gibi sevindim ya, şimdi burada görünce hemen giriverdim sözlüğe (u::D)

Sadece bir iyi vardır, bilgi; ve sadece bir kötü vardır, cehalet.
sokrates amca (u::D)
homoviator
Batı felsefesine öğrencisi platon'un yazıya geçirdiği diyalogları ile damga vuran filozof. Heykeltraşlık da yapmıştır. Üç cocugu vardır. Ahlâk felsefesi yapan ilk filozoflardandır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches