tasarımda ayırt edilebilme

imschrolled
Görselliğin söz konusu olduğu konularda hem estetik hem de fiziksel imkânların en uygun biçimde kullanılmasıdır. Aksi taktirde gürültü ve karmaşa içeren görüntüler, görüntü kirliliğinden öteye gidemezler.

Görsel ve izleyici mesafesi: özellikle sunum esnasında dikkat edilmesi gereken bir konudur. aynı biçimde billboardlar, raket panolar vs. Mesafeye bağlı olarak görsel ne kadar iyi tasarlanmış olursa olsun görülmediğinde bir anlamı yoktur. Bu nedenle, oranlamalar, kontrast, figür fon ilişkisi, yazı kalabalığı gibi etkiler dikkati dağıtır. Bu noktada olabildiğince büyük başlık kullanılmalı ve küçük puntoya neden olarak bilgiler 9 kelimeyi geçmeyecek cümleler halinde sıralanmalıdır.

Kontrast, görselin algılanma noktasında; taşıyıcı ve estetik unsurdur. Mesafeye bağlı olarak, renklerin erimeye başlaması söz konusudur. Bu açıdan en uzak mesafeden bile algılanan kontrast, siyah yazı - beyaz fondur. Bundan sonrakiler ise, beyaz yazı - siyah fon, sarı yazı - lacivert fondur, biraz daha dar alanlar da renk katmak istenirse kullanılabilir.

Figür fon ilişkisinde önemli noktalardan biri paralelliktir. Hizalama, görsel türlerinin aynılığı, yazı tipindeki tekrar; sunum sürdükçe yorulan izleyicinin daha az yorularak ve ilgisini dağıtmadan tutmasına bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır. görsel türlerinin aynılığından kasıt, fotoğraf ile başlandıysa, illustrator, vektör ya da bir çizim ile devam edilmemelidir. Hepsi aynı temada olmalıdır.

Ortam ışığı hesaplanarak ya da bazı projektörlerin kabloları hatalı olduğu için sarı renkle gösterir anlık çözüm için öyle idare ederek sunmak gerekir. bu noktada, siyah yazı - beyaz fon yine kurtarıcıdır. renk kaybını önler ve algılamayı zorlaştırmaz.

Simetri, yine estetik bir değer katabilir, konuya bağlı olarak. Mesela 30 x 30 pixellik bir foto var elinizde ve bir kısmı yok. fotoyu kopyalayıp yukarıdaki menüden simetrik seçeneğini seçerek ve 2 parçayı yan yana getirerek daha güçlü ve pixel bulanıklaşma derdi olmayan mekanik açıdan sağlam bir görüntü elde edebilirsiniz.

bir de en önemli kural, basitlik. simple is the best. karıştırmak, kafa karışıklığına neden olur.
elfirâşetüzzerka
-gerçi ilavelik birşey kalmamış da- ilave: zıt renkleri bir arada kullanmak algılamayı hızlandırır
--- (gbkz: spoiler) ---

geçen haftaki dersimizin özeti gibi, güzel bir başlık olmuş. teşekkürler (u:☺ )

--- (gbkz: spoiler) ---

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches