gustokart

ekonomidanismani
Teknoloji insan hayatını kolaylaştıran, uzmanlaşmanın önündeki engelleri kaldıran ve insanları daha pratik düşünmeye iten bir olgudur. Son yıllarda şirketler, çalışanlarının yemek ücretlerini bu alanda uzmanlaşan akıllı kart sistemi veren şirketlere havale etmiştir. Şirket, çalışanlarının yemek paralarını akıllı kart sistem sağlayıcılarının verdikleri karta tanımlamakta ve harcama noktasında çalışanlarını özgür bırakmaktadır. Çalışanlar yüklenen parayla ister şirketin yemekhanesinde; isterse bu kartların posunun olduğu bir restoranda yemek yiyebiliyor. Ayrıca bu kartlarla yakıt, konaklama vesair harcamalarda bulunabiliyorlar.

2016 yılı günlük yasal yemek ücreti 14,79 TL. İşyeri çalışanların yemek bedelinin aylık ortalama 325 TL olduğu göz önüne alındığında şirketler, %90 vergi indiriminden faydalanabiliyor. Bu açıdan çalışanların yemek ücretlerinin yasal olarak belirlenmesi ve yemek masraflarının vergi indirimine tabi olması şirketler açısından hem maliyet azaltıcı bir unsur hem de çalışanların iş tatminini artırabilecek bir faktör.

Türkiye'de de yemek ve diğer hizmetleri sağlayacak akıllı kart sistemi geç de olsa işleme alınmıştır. Dünya genelinde faaliyet gösteren akıllı kart şirketlerine ve ilk yerli yemek kartı olacak Gustokart'a bir göz atalım.
http://ekonomidanismani.blogspot.com.tr/2016/04/yemek-kart-hizmetlerine-yerli-ve-yeni.html?m=1

gercektosunpasa
ülke genelinde yılda 2 milyar dolarlık işlem hacmine sahip yemek kartları için ’milli yemek kartı’ geliştirmişler. Desteklenmeli tabi ancak ne kadar yerli orası tartışılır. Odeabanktan almışlar sponsorluğu vermişler coşkuyu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches