üretim

abuzeroklava
Mal ve hizmetlerin fayda sağlamak amacı ile biçiminin, yerinin ve adedinin değiştirilmesine üretim denir. Örneğin, fayda sağlamak amacı ile buğday tohumunu ekip büyüterek çok sayıda buğday elde etmek, buğdayın biçimini değiştirip un ve ekmek haline dönüştürmek, ekmeği fırından alıp satmak amacı ile pazara (bakkala, markete) taşımak birer üretim faaliyetidir.
imschrolled
ülke kalkınmasında günümüz dünyasının en önemli kalemidir. ihracaatı artırmanın temel taşıdır. tüketici yaşamaya alışmış toplumumuzun ister istemez yoksaydığı ya da yeterli düzeyde/nitelikte yapamadığı; 2 temel ekonomi ögesinden biri.

(bkz: outsource)
(bkz: supply chain)
frenchboy
1763'te james watt'ın iskoçya'da buharla çalışan makinayı buluşuyla başlayan sanayi devrimi günümüzde endüstri 4.0 ile devam etmektedir. yaklaşık 260 yıllık devrimin her geçen gününde üreticiler, üretimini nicelik ve nitelik olarak daha yüksek seviyelere taşımak için ciddi çalışmalarda bulunuyorlar. niceliğin önemli olduğu bir gerçek ama asıl önemli olan üretilen ürünün niteliğidir. üretimin her aşaması niteliği doğrudan etkilediği gibi en önemli aşaması da kalite kontrolüdür. japon sanayi standartlar komitesine göre kalite; ürün ya da hizmeti ekonomik bir yoldan üreten ve tüketici isteklerine cevap veren bir üretim sistemidir.

https://ozpolat.com.tr/zincirli-konveyor

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches