kılıçdaroğlu'nun tobb 72. genel kurulu konuşması

dulcinea
Baştan sona akıl dolu ve çözüm odaklı cümleler içeren konuşma. Kılıçdaroğlu adeta tokatlamış.
https://m.youtube.com/watch?v=TsdFVQDg224
cayisallama
baştan sona çalışılmış güzel bir konuşma. Kılıçdaroğlunun muhalefeti öğrenmeye başladığı yıllar bu yıllar. Konuşmayı buradan açıp dinledim sonuna kadar. Söylediklerinin çoğunda haklı hatta çok haklı. Bir eksik gedik yok gayet başarılı ve ince elenip sık dokunulmuş şeyler. Ancak ekonomi kısmı ile ilgili son dönemlerde meydana gelen terör olayları ve bizim ekonomimizin diğer gelişmekte olan ülkelere kıyasla geride kalması biraz da bundan kaynaklı. Dış ve iç etkenleri az göz önünde bulundurması gerekir.

İktidar partisi için yaptığı eleştiriler de oldukça yapıcı aslında. Hocanın görevden alınması bunun bir darbe olması ve buna benzer demokrasi alanında söyledikleri doğru. Hak verilebilir. Kendi mantığımla bakarsam türkiyede demokrasi zaten hiç olmamış yani temsili demokrasi var ve bu temsil görünüşte halk gerçekte parti başkanlarında kaldığından yaptığı eleştriler sadece iktidar partisi için geçerli değil bütün siyasi partiler için geçerli.

Her işveren bir işçi alsın olayını iyi yakalamışlar. Bahçelinin 2009 dan 40. yılı bulmasından daha komik ve amatör bir durum. Bence az bile yüklendi bir muhalefet lideri olarak. Hakkıdır az bile söylemiştir.

İşin diğer boyutu ise bu tarz eleştiriler, yapılmak istenilenler ve söyledikleri bir sürü şey. İktidar olamamış yani icraatini görmediğimiz birine eleştiri yapamam belki ama belediyeler üzerinden vurabilirim. Bir izmir belediyesi, trakyada ki belediyeler ya da eskişehir hariç doğru düzgün bir icraati olmayan bir görüntü çizdi şimdiye kadar. Siyaset dediğin şey ya da bu gün türkiyede olan krizin görülmemesi tamamen güvene bağlıdır. Seçmenin mevcut iktidara güveni bu tarz şeyleri göz ardı ediyor ister istemez. Asıl başarı da budur.

Mevcut iktidarın yaptığı (kılıçtardoğlunun eleştirileri)ni başka bir siyasi oluşum, grup yapsaydı kabul etmeliyiz ki demedikleri kalmazdı ve yerden yere vurulurdu. En basitinden hocanın görevden alınması bu bi darbedir ve sonuçları evrenden daha büyük olurdu. Bahsettiğim başarı da tam olarak burada yatıyor insanlar olsun diyor ve susuyor. Susma nedeni ise tamamen güvenden.

Önceki yıllarda yaşanmış ekonomik krizler, hükümetlerin kurulamaması sabah alınamayan duşlar, içilemeyen sular, toplanmayan çöpler belki kılıçdaroğlu döneminde olmadı kabul ama olmayacağı güvenini bir türlü geçiremediler millete ve başarıyı yakalayamadılar.
dulcinea
Neden eksilendiği anlaşılmayan başlık. Konuşma boyunca tokatlandığınıza mı bozuldunuz, yoksa benim 'tokatlamış' dememe mi?

(u:swh)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches