kültür farkı

imschrolled
günümüzde daha bir buram buram hissedilen ve tüm yaşayışı etkileyen/şekillendiren bir mesafe. Olmalı da. Çeşitliliğin, bir aralar mozaik diye isimlendirilen yapının temelidir.
cayisallama
bir zamanlar tarafıma sıkça söylenen şey. Türkiyede yaşadığım insanlardan duymuştum bu cümleyi. Kültürlerimiz farklı şeklinde. Aslında böyle birşey var ama benim zihnimde beliren ışık kültürümüz farklı değil ideolojimiz farklı. Kültür dediğiniz şey örf adet aneneden oluşur. Bu türkiye içinde yaşayan insanlar arasında çok büyük bir uçurum değildir zira hepsi benzer.
abuzeroklava
Bu çok gerçek bir olay. Hemde çok. Başka bi yerden gireyim konuya mesela ahlak dediğin şey toplumdan topluma göre değişir. Bir kültür bir şeye ahlaklı diyebiliyorken bir toplum men edebilir. En basit hali domuz etidir. Çok evliliktir.

Bu durumlarda kültürleri farklı olan insanların anlaşması oldukça zordur. Kültür çeşitliliği güzeldir lakin olukça zorluk çıkartabilmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches