ekol drama sanat evi

cayisallama
drama ve sanattan çok ticaret evi gibi. Bu gün eğitim aldım bu yerden. Eğitimi veren kişi 1994 hacettepe iktisat mezunu Fezanur Aykaç'tı. Olaya hakim, eğitimi sıkmadan veren bir hoca. Kendisinin eğitimi verirken tepkileri normal sayılmazdı. Hitabet yeteneğini nihat hatipoğlu gibi kullanıyor, ara ara o ses tonu bağrışmaya girebiliyor. Tatlılığından bu tepkiler önemsiz kalıyor tabi.

Bi dolu muhabbet döndü. Empati, sempati, deneyler, tesler falan. Ben bu kişisel gelişim olaylarına okuldan. üniversiteden beri (ilk orada karşılaşmıştım) soğuk bakıyorum. Dört yıl okuduğum okulda yok değişim yönetimi, yok üretim yönetimi, davranış bilimleri, politik yeti vs adı altında bir sürü ders gördüm. Bu dersin çok cüzi bir parçasını bu gün eğitim olarak aldım bu firmadan.

Bu yönetim ve davranışlar ile ilgili eğitimleri basit bulmuyorum tabi ki bilim sonuçta ancak bu eğitimi veren kişilerin (okulda ki hocalar dahil) pratikliğinin olmayışı, kesin yoktur kuruntum beni soğutuyor. Ayrıca eğitimi veren kişinin insan üzerinden değil de kişiyi mevcut sisteme uygun hale getirmeleri olayı belki yanlış geliyordur.

Şunu anlatmaya çalışıyorlar aslında, çalıştığınız kişiyi seçemiyorsunuz öyleyse onlarla uyumlu olmak için şunları şunları yap. Empati kur sempati kur yok amigdalan şişince bi ona kadar say, karşında ki insanı anla güler yüz göster falan filan.

Bu insan ilişkilerini dikkate alırken herkesin iyi niyetli olduğunu varsaymaları beni bu bilimden ciddi ölçüde soğutuyor. Eğitimin başında herkese bir iyi yönün bir köyü yönün ne diye sordular. Gayet haklı olduğumu düşünerek bunun benim tarafımdan değil de karşı taraftan değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettim ve bu çıkıntılık olarka kabul edildi. Yani adam kötü tarafını söylerken beni adi şere..sizin tekiyim diyemeyeceğine göre ama bana ve bir çok insana göre böyle olmasına rağmen yok duygusalım, dolunay görünce içim kabarıyor şeklinde kendine bulduğu çok ama çok büyük bir eksikliği dile getiriyor. Bana sorsa ya da beni sorsa belki bi ton ilk göze çarpan özellik bulacak.

Ayrıca iş hayatında ki organizasyon yapısına uygun olmayan kişinin iletişimi hat safhada olsa ne olur. Balık baştan kokar, kişinin mesleki bilgisi yok bir organizasyon şeması içerisinde bütün iletişimi bu bilgisizlikle katlediyor zaten. Bu olgulardır aslolan diye düşünüyorum. Kişiye kötü davranma, onu yok sayma, onsa var olduğunu önemsediğini göster tarzında bi dolu nasihatı şunları göz ardı ederek söylüyorlar;

-organizasyon içerisinde bilgisizliği ile organizasyonu katleden adama
- iyi niyetli olmayan ve gizli saldırgan bir adama
- sizin kutsal kabul ettiğiniz şeyleri sürekli kullanan ve bundan nemalanan bir adama
-organizasyon içerisinde ki yetki ve bilgi oranının yanlış olmasına

ve buna benzer bi ton eksikliğe rağmen iyi geçinin, akıllı olun şeklinde bir sürü öğüt. Kabul ediyorum güzel bir etkinlik ancak bir bütün olarak çözmediğiniz sürece batıl kalacaktır.

Düşünün bu gün gübre kullanmadan tarım yapmaya çalışan bir kişinin bir çiftçinin var olduğunu, en kötü hava ile bulaşacaktır. Bir bütün olarak o tarım uygulaması olmadığı sürece verimsiz ve gereksiz kalacaktır.

Yapılan bir deney üzerinde kobay olarak bulundum. bir gurubun sürekli beni azarlayarak, tersleyerek konuşması ve buna tepkim ölçüldü tabi hepsinden habersiz olarak. gayet sakin bir adammışım meğer. En beğendiğim tarafı bu yöndeydi eğitimini.

Derya alabora eğitim veriyormuş bu firmada. Kendisini masumiyetten çok severim. en başında bakaydım belki günü bu muhabbet üzerine tamamlardık.

Eğitimi veren kişi için ise şunu eklemek iserim, emek veriyor ciddi anlamda. Ne kadar bilgi birikimine sahip bilemiyorum ancak bilgisini iyi satıyor talep edenlere. Başarılı bir kadın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches