halil inalcık

 kutadgu bilig
1917 İstanbul doğumludur. Türk tarihçi. aslen kırım tatarıdır.

Hayatını anlattığı \"Tarihçilerin Kutbu Halil İnalcık Kitabı\" adlı söyleşi kitabını (Emine çaykara ile söyleşisi) büyük bir zevkle okumuştum...tavsiye ederim.

ilber ortaylı'nın da hocasıdır.
cayisallama
Hocaların hocası vefat etmiştir. Büyük saygıve sevgi duyardım kendisine. Bir insan ölür insan üzülür bir çınar ölür insan insana ve beyne üzülür. Allah rahmet eylesin.
elfirâşetüzzerka
\"Karamsarlık korkaklıktır. Türkiye büyüktür. 1500 yıllık bir tarihimiz var. Canımızla, başımızla bu büyüklüğü devam ettirmeliyiz. Bırakıp kaçmak ihanettir bence. Eğer noksanlar varsa gidermeye uğraşmalıyız. Bu devletin tarihine yakışır şekilde yaşamalı ve çok çalışmalıyız.\"
prof.dr. halil inalcık

(bkz: allah mekanını cennet etsin)
TurinTurambar
mekanı cennet olsun büyük bir alim kaybettik. iki padişah görmüş, hem osmanlıyı hem türkiye’yi yaşamış bir bilim adamıydı. Belgeli, ciddi araştırmalara dayalı eserlerini doksanlı yaşlarında bile ortaya koymakla kalmamış daha fazla bir ömre sahip olmayı da yeni kitaplarını yazabilmek için dilemiştir. Kendisinin öğrencisi olan ilber ortaylı ile ntv’de yaptıkları programda Chicago üniversitesi’nde kendisine veziriazam lakabı takıldığını, üniversite öğrencilerinin çekindiği bir hoca olduğunu anlatıyorlardı. Bunun nedeni olarak da abd üniversite kampüslerinde öğrenci hoca ilişkilerinin daha samimi olduğu ve öğrencilerin hocalarına adlarıyla bile hitap edebilmelerine rağmen kendisine herkesin mr.inalcık diye hitap edilmesini örnek veriyorlardı. Kendisinin ilmiyle ilgili olarak da ilber ortaylı’nın “onu anlatmaya bizim lügatımız yetmez” sözü ve bernard lewis’in “bütün zamanların en büyük tarihçisi” tanımı üzerine söylenecek bir söz olmadığı kanaatindeyim.
gercektosunpasa
Dünya çapında sözüne itibar edilen nadir insanlardan biri. Çok kıymetli bir adamdı gerçek anlamda. Allah rahmet eylesin.

Cumhurbaşkanının talimatıyla fatih cami'ne defnedilecekmiş.
abuzeroklava
Halil İnalcık cumhuriyetin ilk yıllarında başladığı eğitimine Ankara Üniversitesi'nde devam etmiştir. Sonrasında 1935 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Yeni Çağ Tarihi bölümünde yüksek öğrenimine başlamıştır. Uzun yıllar aynı fakültede Osmanlı ve Avrupa tarihi üzerine dersler verdikten sonra 1972 yılında Chicago Üniversitesi Tarih Bölümü'ne \"Osmanlı Tarihi Üniversite Profesörü\" olarak davet edilir. 1993 yılında Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisans alanında tarih bölümünü kurar. Ayrıca Halil İnalcık, Osmanlı Türkçesi, Arapça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Almanca,ve İtalyanca lisanlarını bilmektedir. Halil İnalcık, dünyanın sayılı tarihçileri arasında gösterilmektedir ve günümüz Türkiye'sinin tartışmasız en kıdemli ve en eski Tarihçisidir.
ccc
"Milletleri millet yapan tarihleri ve kültürleridir. Tarihsiz bir millet kişiliğini kaybetmiş bireye benzer."
Ülkemizin yetiştirdiği,dünyaca ünlü Hocaların,hocası olarak bilinen,bilim insanı,Prof.Dr Halil İNALCIK'ı ölüm yıldönümünde Rahmetle anıyoruz..
Ruhu Şad Olsun..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches