hareket devamlılığı

imschrolled
sinematoğrafi de film dilinin ve akışının kuvvetlenmesine katkı sağlayan bir kurgu aracı. mevcut sahneden başka bir sahneye geçişte anlamlı, estetik ve bağlantılı sonuçlar vermek için idealdir. gözü de rahatsız etmez. doğallık ve akıcılık konusunda da önemli işlevi olduğunu söylemek mümkün. çeşitli, insert ve cut away görüntüler ile de sağlanır. sınırsız örnek mevcuttur. mantık hatalarını da önler.

- mesela, bir çocuk simitçiden simit aldı. bankın yanından denize yöneldi ve görüntüden çıktı. bir sonraki çekimde kıyıda beklerken ya da vapura binerken görmek mümkün. (klasik anlatı için.)

- 3 kişi masa etrafında konuşuyor ve bir yerde sıkıntı var. hareket devamlılığı bozuluyor (jump cut mesela) o zaman masadan bir görüntü ya da ortamda bir pencere varsa araya eklenir. ses devam ederken ve hiçbir sorun yokmuş gibi devam eder.

- genel plan, bel plan, omuz plan, göğüs plan ve detay çekimlerle de bu sürdürülür. hatta ilgi çekici bile olabilir. ilgili dialog devam ederken anlamlı bir bakış ekstradan doğallık ve inandırıcılık sağlar.

- deneysel filmler de hareket devamlılığını kırarak farklı bir anlatı dili geliştirebilir. sürekli jump cut gelir, bu da konuyla ilgili olarak enteresan bir fikir olabilir.

melankomik
yeğenimin beni görünce yerinden kalkması, bana doğru koşması, kucağıma atlaması, sarılması, öpücüklere boğması, bana bir şey getirdin mi demesi ve kucağımdan inmesi ... (^^) hareket devamlılığının en tatlısı. (^^)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches