bir bir tüketmek

karakedisi
Tükenmektir belki de o. Emeklerinin hayallerinin hayatının boşa gitmesini bir köşeden hissizce, çaresizce izlemektir belki.
angarali
Ikinci dunya savasinin sonunda abd liler butun alman bilim kitaplarini yakmislar, toplatmislar ve kendi ulkelerine gorutmusler. Sonra da hitler butun kitaplari yakti dediler, bize de boyle ogretildi. Oysa ki hitler hic kitap yakmamistir. Neyse, kitapsiz kalan almanlar her seyi yeniden yazdilar. Ayni harf inkilabinda Turkiyede oldugu gibi. Nesil bastan sona sifirlanmaya calisildi. Alman fizik kitaplarinda kadinlarin nasil bulasik yikamalari gerektigi, hangi pozisyonda dururken bellerini incitmeyecekleri,… vs gibi seyler ogretildi. Ayni sekilde erkekler icin de nasil odun kirili, nasil insaat yapilir, nelere dikkat edilmelidir gibi seyler ogretiliyordu. Gel zaman git zaman almanlar gene de pek cok ulkeden daha iyi seviyeye cok hizli bir bicimde geldiler. Ben buradaki yazilari okurken ayni almanlara yaptiklari gibi, istemeden veya isteyyerek yapildigini dusunuyorum. Neslin koreltilmesi, ahmaklastirilmaya calisilmasi, surekli mediadan emeklerinin karsili olan paralarini moda, modern, trend gibi seylere harcamalari istenmesi. Yazik size.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches