çocuk yetiştirirken yapılması gerekenler

elfirâşetüzzerka
her konuda olduğu gibi çocuk yetiştirme konusunda da ince ayarlar çeken dinimizin prensiplerine ve efendimizin tavsiyelerine göre yetiştirmemiz gerek. böylece her şey yoluna kendiliğinden konulur zaten.

helal lokma ile besleyin. kursağından haram geçmesin ki harama alışmasın. madden ve manen temiz bir çocuk olsun
“Evlâd kokusu, cennet kokusudur ” diyor efendimiz. yani çocuklarınızı öpüp koklayın
“Kimin çocuğu varsa, onunla çocuklaşsın ” buyuruyor, demek ki onlarla oyun oynamamız gerek.
“Çocuklarınıza gereken ikramı yapın ve terbiyelerini güzel yapın ” onlara değer vermemizi öğütlüyor.
“Çocuğun ana-babası üzerindeki hakkı, ona iyi bir eğitim ve iyi bir isim vermesidir ” ona anlamı güzel bir isim verin buyuruyor. popüler olma adına, saçma sapan isimler değil.
'' konuşmaya başladıklarında Çocuklarınıza önce ‘lâ ilâhe illAllah’ cümlesini öğretiniz ” buyuruyor. dini inancın sağlam olması mühim.
“Allah’tan korkun ve çocuklarınız arasında adâleti gözetin ” buyuruyor. cinsiyetine göre ayrım yapmayın
“Bir kimse, bir çocuğa, gel sana şunu vereceğim der ve sonra da vermezse, bu (sözü) bir yalandır ” buyuruyor. şaka dahi olsa yalanı öğretmeyin. çocuklar, ebeveynlerinin yansımalarıdır sonuçta. onlara güzel örnek olun
“Ana-babanın çocuklara olan vazifeleri, onlara yazmayı, yüzmeyi, ok atmayı öğretmeleri ve sağlıklı ve helâl yiyecekler temin etmeleridir ” buyuruyor. eğitim, savunma, spor alanlarında iyi yetiştirin buyuruyor.
“İnsan ölünce kendisinden ameli kesilmiş olur Ancak bundan üç şey müstesnâdır:
1- Sadaka-i câriye
2- kendisinden yararlanılan ilim
3- Kendisine duâ eden evlâd ” buyuruyor. evlatlarımız, bizim kapanmayan amel defterlerimiz eğer biz onları iyi yetiştirirsek onlar bizim cennet kapılarımızı açan anahtarımız olurlar.
“adamın birinin Cennet’te derecesi yükselir Adamcağız:
- “Bu nereden geldi? diye sorar ” Kendisine:
- “Çocuğunun senin için istiğfar etmesinden” denir
“Kim Kur’an’ı okur, öğrenir ve onunla amel ederse, Kıyâmet Günü, anne ve babasına nurdan bir taç giydirilir Onun ziyası, güneş ışığı gibidir Onun ana-babasına iki hulle giydirilir ki dünya onlarla boy ölçülemez Onlar: “Ne karşılığında bunlar bize giydirildi?” derler “Çocuğunuzun Kur’an tutması sebebiyle” denilir ” buyuruyor, ona kuran okumasını ve dinini anlamayı öğretin.
biz nasıl olursak çocuklarımız da öyle yetişir.
(u:daha da yazacaktım ama yoruldum ☺)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches