mavi marmara giderken bana mı sordu

dulcinea
Recep tayyip erdoğan'ın son bombasıdır. Gayet açık ve net. Yıllarca savunduğu yardım ve yardımcılar için şimdi \"Siz kalkıp da türkiye'den böyle bir insani yardımı götürmek için günün (dönemin) başbakanına mı sordunuz? Biz zaten oraya gerekli yardımı yapıyoruz. Bunları davul zurna çalarak değil, edebi adabıyla yaptık yapıyoruz' demiş.
Yahu, rest çektiği israil ile anlaşma yapabilmesi için çok fena satışa geliyorsunuz. Hiç mi zorunuza gitmiyor?
https://youtu.be/4f1KNAU2N1U
abuzeroklava
Bariz bir şekilde zıtlık var. Bunun nedeni ise tamamen ekonomi. Şimdi çıkıp dün dündür bu gün bu gündür diyemem. Dersem akla zıt olur, mantığa zıt olur.

Sn.cumhurbaşkanının fikri değişmiş. Bu değişim nedenlerini görmeden direkte eleştiremem. Ama şunu belirtmek isterim siyaset dediğin şey çok pis bir şeydir. Dün hudutsuzca savunduğun şeyi gün gelir inkar edersin. Maalesef ki artık her şey kayıt altına alınıyor bu internet aleminde.
elfirâşetüzzerka
(gbkz:ihh) başkanının ak parti ile tamamen zıt kutupta olduğunu, hatta tayyip amcayı hiç sevmediğini biliyoruz. hatta bazen o kadar acımasız eleştiriler yapıyor ki, insan '' ak parti ile ne alaka ya'' diyor. siyasi görüş olarak onlar, saadet partili olup, recep tayyip Erdoğan'ı, Erbakan hocasına ihanet eden talebe olarak suçlarlar. yeri gelmişken, itikadi görüşünün mustafa İslamoğlu akımına kapılan hatta kendilerinin en samimi dostlarından biri olduğunu belirteyim. vahhabimsi şiimsi hadis- sünnet inkarcılığı ve kuran Müslümancılığı ahlakı. cihada çok önem verirler. mücahit/mücahide olmak ideolojileridir. hatta bu fikirleri, gizliden ışid ile aynı zihniyet gibi gelmiyor değil bana. abinin taktir ettiğim sevdiğim yanları kararlı ve duruşunda sabit olması, ve canı gönülden yardım yapması.
her neyse, demek istediğim şu, mavi Marmara davası sonuçlarından hoşlanmayan, memnun kalmayan bu vatandaşlar, tayyip erdoğana akla hayale gelmedik suçlamalar yaptılar. hayır yani, onun yerinde bir başka lider olsa çok daha iyi bir sonuç alacaklardı sanki. o da, siz giderken bana sormadığınız halde sizin için bu kadar uğraştım, sizler ise bu kadar çabalamama rağmen beni hiç bir şey yapmamakla suçluyorsunuz diyor.
aslında iki tarafta haklı. bi tarafta anlaşma yapılırken diğer tarafta filistin de insanlar saldırıya uğramaya devam ediyorlardı. o kadar haklı olunan bi davada böyle bir sonuç elde etmek hayal kırıklığına uğrattı. ama şöyle de bi gerçek var. ayetlerde Allahın dediği gibi Yahudiler ile anlaşma yapılmaz çünkü onlar sözlerinde durmazlar. böyle bir millet ile yapılan anlaşmadan bizim için güzel bi sonuç beklemek ne kadar mümkün?
ihh'nın erdoğandan beklediği şey açıkça şu, cihad etmek, filistine asker gönderip İsrail ile sıcak temas savaşmak. siz nasıl ümmetsiniz nasıl Müslümansınız Müslümanların kutsal yeri kudüs işgal altındayken evlerinizde rahat uyuyorsunuz diyorlar. iyi diyorlar hoş diyorlar ama bunun için önce kendi ülkemizde ki terör sorunlarını halletmemiz gerekmez mi önce? belki İsrail, gündemi değiştirip '' siz önce kendi ülkenize bakın'' gibilerinden dikkatimizi kendi ülkemize çekmemiz için kasten patlattı havalimanında bombayı, bilemiyorum. altından ne çıkacak. paralel yapı da zaten israilin şubelerinden biri. al birini vur ötekine. ramazan da saldırı hususunda akıl aldıkları kişileri, ben olsam türkiye'ye ramazan da saldırırım diyenleri de de unutmamak gerek. (bkz: eşeğin aklına karpuzu sokmak)
ülkemizi hem iç düşmanlar tarafından, hem de dış düşmanlar tarafından sıkıştırılmaya çalıştırılıyor. Allah sonumuzu hayretsin. mübarek günler hürmetine, masum çocuklar hürmetine vatanımızı parçalamaya çalışanlara fırsat vermesin. terör üzerinden siyaset yapanları da bildiği gibi yapsın. öldürürken siyasi görüşünü sormadılar. ölenler onlardan bunlardan değil, ölenler bizden, bizim ülkemizden. Allah korusun, olası bir savaşa girsek partilerimizi seçip torpil mi yapacaklar? birlik beraberlik içinde olmamız gereken günlerde fikir ayrılıklarına girmek, ülkemiz üzerinde oyun oynayanların ekmeğine yağ sürmek olur.
spazmoldum
mesele şu; uluslararası sularda iken bu yardım gemisine israil askerleri saldırdı ve içlerinde türklerin de bulunduğu insanları öldürdü ..

bundan sonra Türkiye'de olaya müdahil oldu, ya da olmak zorunda kaldı ..

bugün ne oldu: özür dilendi, abluka hafifletildi, tazminat ödenecek ..

gerçekler nelerdir:
görüyoruz ki israil gibi bir terör devletine, dünyada kimse ama hiç kimse dur diyemiyor çünkü abd arkalarında ..
filistin de işsizlik %80, halk içme suyu bile bulamıyor, gençler eğitim alamıyor ..

sonuç: ne yapsın Türkiye ? gazze'nin bu şartlar altında devam etmesine göz mü yumsun, anlaşmasın mı israil le ??
gercektosunpasa
partilerin siyasi görüşleri yoktur. İnsanların siyasi görüşleri vardır. Tabanların siyasi görüşleri vardır. Bi gün sağ parti olan yeri gelir sol parti olur. Sol olan yeri gelir sağ parti olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches