25 t 0446

cayisallama
03.07.2016 tarihinde bayram ziyareti maksadıyla erzurum ili merkezinde bu pakayı kullanmak zorunda kaldım.
Plaka sahibi ömür zengin adına kayıtlı.

Sözlükte başlık açılmasına sebep olay şey bu kişinin reklamı değildir tabi ki. Olayı kısaca anlatayım;

ERzurum merkezini detaylı olarak bilmediğimizden dolayı, 3,5 km yol için 20 tl taksi ücreti aldı. Mesafe için normal olmayan bir şey bu. Taksiyi kullanmak istediğimizde yolun kısa veya uzun mesafe olmadığını bilmiyorduk. Ancak taksi yi kullanan kişi bizim yerli insanlar olmadığımızı gayet açık bir şekilde biliyordu.

Taksiye biner binmez semt garajı 20 TL yoncalık 15 TL şeklinde bir açıklama yaptı. Biz de garajın olduğu yere gidelim dedik. Ardından taksimetrenin çalıştırılmasını beklerken hiç bir harekette bulunmadı. Ben taksimetreyi farkedene kadar zaten yolun yarısını geçmiştik. İnternet üzerinden gideceğimiz yere baktığımda 3,5 km yazıyordu. Kişinin bizim tarafımızdan aşırı yararlanma yoluna gitmesi üzerine kişiye tepki gösterdim. Tepki üzerine zaten ramazan ayının vermiş olduğu açlık hissinden dolayı iki tarafta iyice gerildi. taksici tarafından hakaretlere maruz kaldım. Ancak hakaretlerini sonra toparladı.

Konu ile ilgili alacaklı davası için bu gün avukatımla görüştüm. Avukat dava açılabilir ancak reddedilir diye görüşte bulundu. Hukuken hakkımı savunamadığım için buraya yazıyorum ve şöförler odasına gönderceğim. Hukuken bu durum mümkün olsaydı haksız yere aldığı 12 TL yi kati bir suretle kendisine bırakmak istemezdim. Zaten söz konusu şey para da değil bariz bir şekilde insan zaafından faydalanma. İnsanın aptal yerine konulması.

Araç sahibi bu konu ile ilgili arta kalan parayı (12 TL yaklaşık 2016 yılı için) bir yardım kuruluşuna lösev gibi darüşşafaka gibi bir kuruma bağışlaması ve bunu tarafıma bildirmesi ile bu yazıyı belki buradan kaldırabilrim. Bu istekler olmayıncaya kadar bu yazı bu plaka numarası ve plaka sahibinin ismi burada kalacak. BEnim de içimde kalacak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches