sivil halk hayvanı

elfirâşetüzzerka
silah bırakana aman dileyene hiç kimsenin bir şey yapmaya hakkı yoktur. ister çatışma anında olsun, ister pkk'lı olup dağdan silah bırakarak devlete teslim olsun, ister darbe yapan asker olsun. peygamberimizin uygulamalarında bu böyledir. eman dileyip silah bırakıp teslim olana bir şey yapılmaz. çünkü bu pişmanlık alametidir. pişman olanı Allah affediyor, kullar neden affetmesin.
dulcinea
Hiçbir şeyden haberi olmayan 20 yaşındaki teslim olmuş erleri balık gibi istifleyip kemerle döven, ışid zihniyetiyle boğazını kesen, köprüden atalım mı atmayalım mı diye tartışan canlıların hepsine lanet olsun.

Darbe girişiminde bulunan her kim nasıl yargılanacaksa, bunları yapan şerefsizlerin aynı şekilde yargılanmaları gerekir.

Demokrasiyi savunacağız diye masum er kafası kesen zihniyetin -her nasıl olacaksa- toptan imhası gerekir.

İnsanları meydanlara akın ettirip kendi canını kurtarmak için inecek havaalanı seçen zat, o gencecik olaylardan habersiz çocukların hepsinin günahı senin boynuna.


dulcinea
@4, düşünebilme yetinizi o kadar kaybetmişsiniz ki, bir önceki girdinizde bahsettiğiniz 'teslim olmuş af dilemiş insana hiçbir şey yapılmamalı' fikrini destekleyen bir girdi yazmış olmama rağmen beni feto destekçisi olmakla suçluyorsunuz.

Silahını teslim edip af dileyen erin boğazının kesilmesini destekliyor musunuz?

'Bize eğitim var dendi' deyip tankını terkeden 20 yaşındaki çocukların kemerle dövülmesini destekliyor musunuz?

Dünden beri neredeyse her girdinizi 'birbirimize düşmek zamanı değil' diye sonlandırırken, söylediğinize benzer olan fikrime anlamsızca karşı çıkıp ötekileştirip şahsımı 'feto'cu olmakla suçlamaktan utanmıyor musunuz?

aklınızı ve vicdanınızı tamamen kaybetmişsiniz.

Şu sanal sözlük ortamında dahi sizin gibi bir bireyle aynı ortamda olmaktan utanç duyuyorum.

Bana uzak, allahınıza yakın olun.
kuntakinte
Anlaşılan o ki Türk milleti ve Türkiye halkı mazlumu ezmeyi çok seviyor. Küçükken güçsüzü döverlerdi şimdi gariban olan erleri linç ediyorlar.

düşene bir tekme de siz atmaz mısınız?
elfirâşetüzzerka
@5 güzel kardeşim, bak bana o kadar ithamda bulunmanıza rağmen size kardeşim diyorum. bu son olaylarla kardeş olduğumuzu, sokağa dökülenlerin sadece ak partili değil, mhp ve chp'lilerin de olduğunu beyan ederek ülkü kardeşliği içinde olduğumuzu vurgulamak isterim. sizi feto destekçisi olarak suçlamadım, sokağa çıkmasaydık fetö başımıza geçseydi daha mı iyi olurdu anlamında söyledim. beni anlamama hususunda o kadar katısınız ki, bu sözümden o anlamı nasıl çıkardınız hayret ediyorum
silahını çıkarıp af dileyen askerin boğazının kesilmesini desteklemiyorum, o askerin sivil halkın üzerine tank sürerek adamı vahşice ikiye ayırmasını da desteklemiyorum
bize eğitim var dendi diyen gençlerin dövülmesini de desteklemiyorum, bizim cebimizden çıkan paralarla alınan silahları askerlerin bizim kafamıza sıkmalarını, vergilerimizle alınan tankları halkın üzerine sürmelerini de desteklemiyorum? hele bunları, sırf ''fetö peygamberimizle görüşüp ondan emir almış, o emretmişse mukaddes görevdir'' diye kafalarını kullanmadan körü körüne bağnazca ona bağlı oldukları için yapmalarını hiç desteklemiyorum. ona o kadar iftira atmış olduğu halde mehşerde paygamberimizin yüzüne nasıl bakacaklar orası da ayrı mesele

peki siz, askerin halka bu şekilde muamele etmesini doğru buluyor musunuz?
dışarı çıkın diyen erdoğan olduğu için bu muhalif tavırdasınız, kılıçdaroğlu deseydi şeksiz çıkardınız. nitekim dediği vakit çıktınız da. şizi şahsileştiren de, kendinizi ötekileştiren de sizlersiniz. her fırsatta birlik vurgusu yapıyorum. yapmaya devam edeceğim. isteseniz de istemeseniz de. utanç duymaya gelince, benim de utanç duyduğum hususlar var. mesela askerle polisi karşı karşıya görmek yeterince utandırıyor beni. yıllardır takiyye ile içimize gizlenmiş paralel örgütü hala bitirememiş olmak, yıllardır bu insanları nasıl anlayamamış olmalarını görmek de utandırıyor. ergenekon-balyoz diye diye askeriyeye kendi adamlarını yerleştiren paralel örgütün bu kadar kurumsallaşmasını ülkemizin geç farketmiş olması da utandırıyor beni. amirin emri altındaki memur, paralel yapı hiyeraşisine göre ondan daha üst olduğu için, bazı askerlerin komutanlarına, bazı polislerinin amirlerine emir vermiş olmaları da utandırıyor. dershanedeki matematik öğretmenimin, sırf fetö hiyeraşisine göre müdüründen daha üst olduğu için dershane de müdürlere emretmesi ve ayrı bir odası olması da utandırıyor. devlet içinde devleti ustalıkla takiyye ile gizleyenlerin arasından benim de akrabalarımın çıkması daha çok utandırıyor. utanmamız gereken şeyleri gözden geçirmekte fayda var.
kişi sevdikleriyle, yakın olduklarıyla haşrolacak. o nedenle son cümlenizdeki tavsiyenize ihtimam gösteceğimden emin olabilirsiniz.
/gorseller/yukle/images/i.jpg

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches