agos

cayisallama
Şişlide çalışırken ptt de bir sürü gazetenin yurt dışına gönderilmesine şahit olmuştum. görünce merak etmiştim nedir bunlar diye, gazete sadece türkiyede değil yurt dışında da epeyce okunuyormuş kendi kitlesine göre.


1996’da Hrant Dink ve bir grup arkadaşı tarafından, Türkiyeli Ermenilerin sorunlarını kamuoyuna anlatmak amacıyla kuruldu. Cumhuriyet döneminin Türkçe-Ermenice olarak yayımlanan ilk gazetesidir. Demokratikleşme, azınlık hakları, geçmişle yüzleşme, Türkiye’deki çoğulculuğun korunması ve geliştirilmesi konularını merkeze alan bir yayın çizgisine sahiptir. Türkiye Ermeni toplumunun içinden çıkan bir gazete olarak Agos, sayfalarını Türkiye ve dünya meselelerine giderek daha fazla açmayı hedefliyor. Bağımsız gazeteciliğin ve ifade özgürlüğünün alanının giderek daraldığı Türkiye’de Agos, özgür bir tartışma platformu işlevi de görüyor.
Rıhtım
Türkiye'de zulüm gören ya da gördüğünü düşünen kürt, alevi, süryani tek(veya bir kaç) çatı altında toplanarak seslerini meşru ya da gayri meşru yollarla ifade edebiliyor iken türkler olarak ortak sorun bile ortaya koyamıyoruz. Agos ermenileri baya merkezinde toplayıp dertlerini net ifade ediyor. Türk'e türküm dedirtmek, ermeniyiz demekten daha zor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches