malik

elfirâşetüzzerka
dinimizde, cehennem meleklerinin başkanıdır, cehenneme girecek olanları karşılayacak melektir. rabbim, onu sağır, dilsiz ve kör yaratmıştır insanların azabını işitmesin diye.
-allah karşılaştırmasın- (u:amin)
--- (gbkz: spoiler) ---

İmam Sadık (a.s) Hz. Peygamber’den şöyle nakletmektedir:
“Miraç gecesi göğün birinci katına vardığımda melekler sevinçli ve gülümsüyordu, sonunda oldukça kızgın ve azametli çok büyük bir melek gördüm. Diğer melekler selam verdiği gibi o da verdi ama gülmedi, diğer meleklerin sahip olduğu sevinç onda yoktu.
Cebrail'e; “Bu kimdir? Onu görünce böylesine korktum” diye sordum.
Cebrail şöyle dedi:
“Ondan korkmakta haklısın, biz de ondan çok korkuyoruz. Bu, cehennemin bekçisi Malik'tir, o asla gülmez, Allah onu yarattığı günden beri günahkarlara ve Allah'ın düşmanlarına karşı sürekli gazap etmiştir.
Allah (c.c) bu meleğe intikam almayı emredecektir. Eğer başka biriyle görüşünce gülmüş olsaydı, elbette seni görünce de güler sevinirdi.”
Onu selamladım, o da cevap verdi ve beni cennetle müjdeledi. Cebrail'e şöyle dedim; “Malik'e söyle de bana cehennem ateşini göstersin.”
Cebrail;
“Ey Malik! Muhammed'e cehennem ateşini göster” dedi.
Malik, perdeyi kaldırınca cehennem kapılarından biri açıldı. Ordan çıkan alevler bir anda her tarafı kapladı, korkuya kapılarak şöyle dedim:
“Ey Cebrail! Söyle perdeyi kapatsın”
Malik emredince perde kapandı ve alevler görünmez oldu.”

--- (gbkz: spoiler) ---

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches