idam cezası

elfirâşetüzzerka
insanlara mahkemelerce verilen ve şeriatte -kuranda- bir takım şartları olan ölüm cezası
vatana ihanet edenlere, canice insan öldürenlere, tecavüzcülere, evli olduğu halde zina edip eşini aldatanlara verilmesi gereken cezadır. dinimizde de böyledir.
çünkü bunların hepsi toplumsal düzeni bozuyor ve insanlar, ucunda ölüm olmadığını görünce günah işleme hususunda çok relaks davranıyorlar. eşini aldatan vatandaş, aile yapısını bozuyor, tecavüzcü toplum ahlakını, insan öldüren sosyal düzeni, vatana ihanet eden devlet bütünlüğünü...
şimdi suç işleyene hapiste bakıyor, yedirip içiriyor rahat ettiriyorlar. adamlar sırıtarak hapse gidiyor. hapis cezası suçu çeldirme konusunda oldukça yetersiz.
cayisallama
geri gelmesini istemediğim ceza. zalimin eline geçebileceği ihtimali göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca idam en ağır ceza değildir. İdam istemek mevcut hukuka güvenmemekten kaynaklı bir istektir. İdamdan ağır cezalar vardır. Bu günkü darbecilere bunlar uygulanabilir. Madem ağır bir şekilde cezalandıracaksınız mal varlıklarına el koyun, en ağır koşullarda cealarını çeksinler.

İdam denilince benim aklıma üç fidan geliyor. İstemsizce içimde bir tepki oluşuyor. Hak eden 100 kişiyi assanız bir haksızı asarsanız bunun vebalini ve psikolojik etkilerini kaldıramazsınız.

bu kararları verecek hakimlerin çalışma şartları ve psikolojilerine hiç girmiyorum. gerek yok tavuk mu yumurtadan çıkar.. muhabbetine.
kultabisi
tekrar getirilse bile, 15 temmuz darbecileri için uygulanamayacak olan cezadır. nedeni basit. hukukun en temel ilkelerinden biri: kanunların geriye yürümezliği ilkesi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches