iş yeri etik kuralları

cayisallama
Açık ofislerde çalışanları için işe konsantre olmak zor. Her yaptığınız görülüyor. Bu durum genel bir sorun olduğuna göre çaresi, ofis kurallarının belirlenip uygulanmasına hassasiyet göstermekte. Örneğin açık ofiste çalışanların en büyük şikayeti, gürültü. Oysa bir iki basit kuralla bu sorun, ortadan kaldırılmasa bile, aza indirilebilir.

1- Telefonla konuşurken, açık ortamda olduğumuzu aklınızdan çıkartmayın, oturduğunuz yerden birbirinize yüksek sesle konuşmayın.
2-Açık ofis iş ortamlarında, alt-üst kimlik belli edilmeden insanın sıfırlanması gereken bir yerdir.
3-İki veya daha fazla kişi, birlikte bir çalışma yapmanız gerekiyorsa , kendinize bir toplantı odası bulun.
4-cep telefonunuzu sessize alın.
5-Masa telefonunuzun sesi duyabilecek seviyeye düşürülmeli. Yüksek sesle konuşulmamalı.
6-Çalışma esnasında çok fazla gürültüye maruz kalan bir kişide ister istemez sinir ve öfke oluşabiliyor. Bu sebeple herkes birbirine daha toleranslı olmaya gayret etmeli.
7- Klavye ve mauseun ses çıkarmayan yumuşak tuşlu olmasına dikkat edilmeli. Tuşlara sert basılmamalı.
8-Gürültü kaynaklı ses yükseltme olarak tabir edilen duruma dikkat edilmeli. Yani kişi veya kişiler, diğer çalışma arkadaşlarının sesini bastırmak için seslerini yükseltirlerse bir müddet sonra herkes yüksek sesle konuşmaya başlar.
9-Ayakkabıların sert topuklu olmamasına ve ayağı yere sürtmemeye özen gösterilmeli.
10-Masalar arasındaki mesafenin uygunluğu göz önünde bulundurulmalı.İki masa arasında 2,5 metrelik mesafe olmalı ancak genelde tercih edilen 80 cm civarı.
11- Sakız çiğnenmemeli, çünkü sakızın çıkardığı ritmik ses, diğer çalışanların konsantresini bozabilir.
12-Yeme içme adabına dikkat edilmeli. İş yemekleri veya ofis ortamlarında yemek yerken, yeme-içme adabı unutulmamalı. Ağızdan veya dişten rahatsızlık verici sesler çıkarılmamalı.
13-Kronik rahatsızlık ve öksürük tedavi edilmeli. Kronik rahatsızlık yaşayan kişinin uzun süren öksürme, boğaz tıkanması gibi durumlarda, kısa sürede doktora başvurması gerekir.
14-Şarkı türkü söylenmemeli. Çalışma esnasında, şarkı, türkü söyleme gibi sesli faaliyetlerden kaçınılmalı. Müzik dinlerken kulaklık kullanılmalı.
15-Kişisel temizliğe dikkat edilmeli. İkili çalışmalar veya toplantılarda rahatsızlık verici duruma düşmemek için kişisel temizliğe ve parfüm aşırıya kaçmayacak şekilde kullanılmasına dikkat edilmeli.
16-Telefonda yüksek sesle konuşulmamalı. Cep telefonu, tablet,gibi kişisel iletişim araçları iş yerlerinde ayrılmış uygun yerlerde yüksek ses olmayan ses tonuyla kullanılmalı.
17-Çalışırken sesli düşünülmemeli. İş arkadaşlarımızın kendi işlerine yoğunlaşmalarını engellemek için sessiz çalışmaya özen gösterilmeli.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches