hakkarinin yükekovaya şınak'ın cizreye taşınması

abuzeroklava
Hükümetin yeni çıkaracağı tasarıya göre ki uzun süreden beridir bu tasarı gündemde, hakkarinin merkezi yüksek ovaya, şırnak ın merkezi ise cizreye taşınacak. Yüksekova ve cizre il merkezlerinden büyük olduğu için ve ulaşım kolaylığından dolayı bu tarz bir düzenlemeye gidilmiş.

Tasarıya göre; Hakkari'nin adı Çölemerik, Şırnak'ın adı ise Nuh olacak.


--- (gbkz: spoiler) ---

İSİM DEĞİŞİKLİĞİNİN NEDENİ

İlçe haline getirilmesi önerilen Hakkari'nin eski adı Kürtçe Colemêrg'den gelen Çölemerik'ti. Hakkari yeni düzenleme Meclis'ten geçerse Hakkari yine eski adını alacak. Yine il haline getirilen Şırnak'ın eski adı da Nuh'un şehri anlamına gelen Şehr-i Nûh'tu.

--- (gbkz: spoiler) ---
melankomik
isimleri de değişiyormuş... .! cadde adı mı bu ? haritalar yenilenecek, kitaplar yenilenecek, beyinler yenilenecek, ooo .!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches