kışla önlerinde bekletilen kamyon ve vinçler

kultabisi
malumunuz, 16 temmuz'dan beri, neredeyse tüm askeri kışlaların önünde, o yerleşim yerinin belediyesine ait, çöp kamyonu, itfaiye aracı, çekici, vinç gibi iş makinaları bekletiliyor. gerekçe, kalkışılabilecek ikinci bir darbe girişiminde, kışladan çıkabilecek tankları engellemek.
sözlükte de, gördüğüm kadarıyla bunun doğru bir uygulama olduğunu düşünenler var.
bu nedenle, tanklarla ilgili bir iki temel bilgiyi vermeyi uygun görüyorum:
-sıradan bir tank, 30-40 derecelik eğimli bir arazide ilerleyebilir (düz duvarın 90 derece olduğunu düşünürsek, 30-40 derecelik eğimin ne olduğunu daha iyi anlayabiliriz).
-sıradan bir tank, yaklaşık 1,5 metre derinliğinde sudan herhangi bir tedbir almadan geçebilir. eğer gerekli tedbirler alındıysa yaklaşık 4 metre derinliğinde suda ilerleyebilir. hatta ileri teknolojiye sahip tanklar, derin sularda da ilerleyebilmektedir.
-sıradan bir tank, önünde duran herhangi bir engeli zorlanmadan aşabilir. ortalama bir tankın motor gücü 650-750 beygir civarındadır.
(tankların atış gücünü konu dışında tutuyorum)
üstte verdiğim bilgilerden de kolaylıkla anlaşılabileceği gibi, herhangi bir askeri nizamiyenin önünde tankları engellemek için konulan iş makinaları, tankın ilerlemesini kesinlikle engelleyemez. kaldı ki, eğer tank sürücüsü koca bir gerizekalı değilse, tankı nizamiye önünde bekleyen iş makinalarının üzerine sürmek yerine, nizamiyenin yanındaki duvarı/tel örgüyü sadece palet geçişiyle yerle bir ederek ilerleyebileceğini bilir.
dolayısıyla, kışla önlerinde bekletilen iş makinaları, tankların çıkışını engelleyemeyeceği gibi, halkın ordusuyla arasının açılmasına, halkta oluşan güvensizliğin ve askerde oluşan utanç duygusunun büyümesine hizmet etmekten başka hiçbir işe yaramaz.
bu işe hemen son verilmesi gerekli.
dulcinea
Kışladan çıkmak istese her türlü şekilde çıkabilecek olan Askeri utandırıp tahrik etmekten başka hiçbir işe yaramazlar.

cayisallama
etkisi psikolojiktir. Kışlaların önünden çekilmeli bu en doğrusu. TAhrik unsuru olur mu bu askeriye için diye düşündüm ancak kesinlikle aynı tarafta olan iki unsur için tahrik söz konusu değil. Askeriye dekiler dışarıdakiler bizden diye düşünüyorlarsa tahrik olmazlar, darbe girişimde bulunduktan sonra ya şimdi bu araç neyin nesi deme hakları yok, tahrik olma hakları da yok.

Kaldırılsa güzel olur bence de.
elfirâşetüzzerka
kışla önünce sadece kamyon ve vinçler bekletilmiyor, geceleri oralarda da nöbet tutuyoruz. bu gece babamla birlikte kışla önüne gittim mesela (u:☺) iki saat durup nöbeti devredip geliyoruz. isteyen nöbeti devretmeden devam ettirebiliyor. halk arasında sıra yapıyor, devir daim saatlerimiz var yani. gelgelelim kamyonlara. bekletilen kamyon ve vinçler, bizi çiğnemeden ülkeyi ele geçiremezsiniz mesajı vermek için, psikolojik olarak askeri etki altında tutmak için oradalar. tıpkı bizim oluşumuz gibi. tankların güçlü olduğunu ve isteseler de insanları ezip geçeceklerini söylüyorsunuz ya, bizim milletimiz 15 temmuz gecesi hali hazırda hareket eden tankların önüne yattı, uçaklara meydan okudu, çatıya çıkıp f16ların üzerine atlamaya yeltendi, kışlada yatan tanktan mı korkacaklar?
sıradan bir tank önüne konan her engeli aşabilir ama bedir ordularına, hendek ordularına destek için gönderilen manevi yardımcılarla baş edemezler, bu insanların iman gücünü aşamazlar.
diyelim ki gözleri döndü makineleri çiğneyip geçmek istediler, o makineler, duvarlar bir nebze de olsa onları oyalarken insanlarımız yine toplanıp karşılarına dikilecektir.
halkla ordu arası sizin düşündüğünüz gibi açılmaz, bizim derdimiz paralelci askerlerle .gerçek mehmetciklerle değil, ama malesef orduda, gerçek askerden daha çok paralelci mankurtlar var. ve bunların ayıklanma işleri bitene kadar orduyu psikolojik baskı altında tutmak gerekli. bunlardan boşalan kadrolara yeni istihdam edilecek elemanlarla, ordudan paralelcilerin çıkarılmış olduğu rahatlığı ile görevine daha sıkı sarılacak askerlerimizle, ordumuzun eskisinden daha fazla itibar kazanıp güçleneceği kanaatindeyim. inşallah da öyle olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches