alt açı

imschrolled
kameranın göz hizasının altında konumlandığı bir çekim açısıdır. çeşitli anlamları ifade eder. kimi karakterleri ulu, güçlü gösterirken, kimi zaman da, zalimlik anlamını katar; kötü karakterleri düşündüğümüzde.

aynı zamanda mekan tasviri için de kullanılabilir, genel plan olarak ya da genel planı kuvvetlendirmek ve farklı detayları öne çıkarmak adına. bu tarz kullanımı da keyiflidir. bir çoğumuzun aşinalığı vardır. Örneğin, genel planda martılar uçuşurken Galata kulesi arkada gizlenir. Kalabalık halde insanlar İstiklal'de yürürler alt açıdan. (hatta kamera yerde bile olabilir.) Başka bir ek yoksa konuya geçilen plan gelir, varsa sunucu ya da tv programı ise jenerik gelebilir.

bir de, suya dalma anında bir martının alt açıdan çekilmiş bir fotoğrafı vardı, o da ödül almıştı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches