alzheimer hastasının kaybolması

cayisallama
Kendini unutkanlıkla gösterir bu hastalık. Önce kişi kendini unutur sonra yakınlarını.

YAkın bir arkadaşımın dedesi 2000 li yıllarda dışarı çıkmış bir daha geri dönmemiş. Amcanın hastalığı iyice ilerlemiş, değil kişileri evi yeri yurdu dahi tanımaz hale gelmiş.

Ben bu olayı yıllar önce arkadaşımın babasından (Ahmet amca) bizzat dinlemiştim. Adam bir daha geri gelmemiş. Bu konuyu ilk dinlediğimde 2010 falandı. 10 sene boyunca ve hala arıyorum. Sormadığım yer kalmadı. Hayır öldü mü kaldı mı bilmek isterim. Ahmet amcayı nasıl bir çöküntüye soktuysa artık adamın anlatması bile hüzün doluydu.

Bir diğer taraftan aynı aile içerisindeyken sizi tanımayan,iplemeyen birisi ile yaşamakta gerçekten zor, gerçekten çok zor olsa gerek.

Geçenlerde iş arkadaşımın kayınbabası aynı şekilde kaybolmuştu. Aklıma direk bu konu geldi ve içimi bir korku sardı. Neyse ki 24 saat içerisinde bulundu da bunu yaşayan bir kişiyi daha tanımadım en azından.

(bkz:evlerden ırak)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches