miras bölüşümü

cayisallama
Şu aralar bizim geniş ailede olan durum. Ne zor ne meşakkatli bir durummuş öğrendim doğrusu.

Kurumsal olmayan, eğitimsiz toplumlarda sürekli kavga ile sonuçlanan ve çok sancılı bir süreçtir. Hele mal varlığı çok iste bu durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Çocuklarına bizim paramız var ne olacak deyip sadece eğitimi ilerde rahat bir hayat sürmek olarak gören ailelerin çocukların geleceğini düşünüp yangından mal kaçırırcasına davranmaları insanı hayrete düşürüyor.

ZAmanında amaaan okumazsa okumasın şirkette bi yerde çalışır şeklinde baktıkları çocukları için ne koparsak kardır şekline geliyor miras bölüşümü zamanında. Çocuklarının ve kendilerinin almadıkları o eğitimin yeri ve zamanı gelince ne derece kıymetli olduğunun farkına anca varıyorlar.

Şeriatte bu durum bizim kültürümüze daha yakındır. Miras bölüşümü açısından. Gidip elin gavurundan sırf modern diye alınan miras hukukuda bu işi iyice çıkmaza sürüklüyor. Bu işi gerçek manada çözmek isteyen ailelere islam hukuku açısından çözmelerini tavsiye ediyorum.

Bu bölüşüm sırasında aç gözlülük hat safhaya geliyormuş maalesef. 9 adet evi olan kız çocuğu ve enişte denen adam mirastan pay alma derdine düşüyormuş demek ki!

(bkz:saklı pay)
imschrolled
insanların gerçek yüzünü açığa çıkaran davadır. (tam kelimesi ile.) tamahkar insanlar ile açgözlü insanları açığa çıkarır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches