ahlat ağacı

abuzeroklava
Nuri bilge ceylanın yeni filmi.

--- (gbkz: spoiler) ---

Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi Ahlat Ağacı’na destek verdiğini duyuran Arte France Cinema, film için gerekli bilgileri paylaştı. Habere göre Ahlat Ağacı, Sinan isimli edebiyat aşığı bir karakterin Anadolu’nun yoksul bir kasabasında kitabını çıkarmak için verdiği mücadelede en çok da babasıyla yaşadığı sıkıntıları anlatacak. Baba ve aile ilişkileri üzerine yoğunlaşılacak olan filmin başrolleri henüz açıklanmış değil.

Nuri Bilge Ceylan, Ahlat Ağacı hakkında: “Sevelim veya sevmeyelim, bazı özelliklerimizi babalarımızdan alırız. Zayıflıklarımızı, alışkanlıklarımızı ve daha birçok şeyi. Film, babanın ve oğlunun aynı kaderi paylaşmasıyla oluşan kısır döngüyü acı veren deneyimlerden oluşan bir seriyle anlatacağız” yorumunda bulundu.

--- (gbkz: spoiler) ---
[http://www.malayani.com/kategoriler/kultur/sinema/nuri-bilge-ceylanin-yeni-filmi-ahlat-agaci/.html tık tık]
hahed
nuri bilge ceylan'ın en samimi filmi. film kitap gibiydi açıkçası. diyaloglar, bir zamanlar “sinan” olmuş herkes için tanıdıktı. görsel olarak bir kış uykusu ve bir zamanlar anadolu'da değildi ancak yine de özenle çekilmiş özel sahneler vardı. ama filmin esas etkileyici kısmı taşra entelektüelinin sorunları, mücadelesi, yetersizliği değildi. film baba-oğul gerilimini çok iyi anlatmıştı. 30 yaşına geldim ve her geçen gün baba-oğul gerilimimizi babam lehine bozulduğunu görüyorum. babama her geçen gün daha çok hak veriyor, bir evlat olarak onun için çok az şey yaptığımı düşünüyorum. filmin sonunda babamı gözlerim dolu dolu özlemle andım. sanırım filmi de bu yüzden çok samimi buldum.
issiz adam
Sinan oldum olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır... Nuri Bilge Ceylan'ın sekizinci sinema filmi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches